Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:08 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

23 Mar, 2012 20:46 329 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Aproximativ 4,5 kilometri de plase interzise de lege confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat 6 cetăţeni români asupra cărora s-au descoperit 71 de plase interzise de lege, în lungime de aproximativ 4.500 metri.

Asupra braconierilor a fost descoperită şi cantitatea de aproximativ 187 kilograme de peşte proaspăt din diferite specii şi 1 kilogram de icre.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat mai multe acţiuni în zilele de 21 şi 22.03.2012, în zona de competenţă a Gărzii de Coastă, ocazie cu care au despistat şase cetăţeni români care deţineau unelte interzise de lege şi transportau cantităţi de peşte şi icre fără documente de provenienţă.

Astfel, pe lacul Sinoe, au fost depistaţi cetăţenii români S.A. de 34 ani şi D.G. de 43 ani, care transportau 7 saci de plastic în care se aflau 15 plase de pescuit monofilament şi 35 kilograme de peşte din specia caras.

În zona de competenţă a Grupului de Nave Mangalia a fost identificată la aproximativ o milă marină travers de staţiunea Jupiter o ambarcaţiune pescărească în care se aflau B.G. de 47 ani şi B.S. de 59 ani, care deţineau 2 plase tip monofilament cu scopul de a pescui în Marea Neagră.

În apropierea localităţii Iazurile din judeţul Tulcea a fost identificat F.M. de 45 ani care transporta 14 plase tip monofilament şi 42 kilograme de peşte din specia caras.

Ultima acţiune a fost desfăşurată în zona localităţii Jurilovca, unde a fost depistat C.F. de 32 ani, care deţinea într-un adăpost improvizat în apropierea litoralului, 40 de plase tip setcă, în lungime de aproximativ 2.800 metri, 110 kilograme de peşte din specii diferite şi 1 kilogram de icre, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Uneltele de pescuit în lungime totală de aproximativ 4.500 metri şi ambarcaţiunea au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „producere, import, comercializare, deţinere sau folosire la pescuit a uneltelor de plasă tip monofilament" şi „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte", fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64, lit. j şi m din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Motorină transportată fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un bărbat care transporta în Portul Constanţa 60 litri de motorină fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au verificat în data de 22.03.2012, în jurul orei 01.00, în zona Porţii de acces numărul 1 în Portul Constanţa un autoturism marca Ford Mondeo, înmatriculat în Constanţa şi condus de B.K. de 36 ani, domiciliat în municipiul Medgidia.

S-a constatat că în autoturism se aflau mai mulţi recipienţi din plastic, încărcaţi cu 60 litri de substanţă lichidă cu miros de motorină, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente justificative.

Persoana în cauză a declarat faptul că a achiziţionat motorina de la comandantul unei nave ancorate în Portul Constanţa.

Cantitatea de motorină, în valoare de aproximativ 300 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar pe numele şoferului a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 1.000 lei conform Legii 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii