Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:22 19 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

21 Feb, 2012 19:04 586 Marime text

imag0095.jpgÎn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Ţigări confiscate la Vama Veche şi Pardina

imag0106.jpgPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 4.200 de ţigarete netimbrate şi de provenienţă Republica Moldova, care erau transportate de doi cetăţeni români fără documente de provenienţă.

În data de 21.02.2012, în jurul orei 01.30, poliţiştii de froniteră l-au depistat în Punctul de Trecere a Frontierei Vama Veche pe C.R. de 27 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care avea în bagajele personale 2.600 de ţigarete netimbate, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Cel în cauză se întorcea în ţară cu un autocar care efectuează curse regulate între România şi Turcia şi a declarat că a achiziţionat ţigaretele în vederea comercializării.

image062.jpgCantitatea de ţigarete, în valoare de aproximativ 1.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost amendat contravenţional cu suma de 1.000 lei conform art. 1, lit. e din Legea 12/1990.

În data de 20.02.2012, în jurul orei 15.00, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, poliţiştii de frontieră au verificat pe raza localităţii Pardina un autoturism marca Dacia condus de A.M. de 44 ani, domiciliat în localitatea Ceatalchioi din judeţul Tulcea.

În interiorul autoturismului au fost găsite ascunse şi nedeclarate 1.600 de ţigarete de provenienţă Republica Moldova.

Cel în cauză a declarat că intenţiona să comercializeze ţigaretele, în valoare aproximativă de 800 lei.

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, pct. 3 din Legea 86/2006 actualizată.

Plase de pescuit interzise de lege

În data de 20.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care pescuia cu două plase interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona de responsabilitate a S.P.F. Cernavodă unde l-au depistat pe M.D. de 56 ani, care pescuia pe malul drept al Dunării cu două plase tip monofilament.

Plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 65 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere şi utilizare a uneltelor de plasă tip mpnofilament", faptă prevazută şi sanctionată de art. 64, lit. m din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Încălţăminte sport contrafăcută

În data de 20.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care încerca să comercializeze mai multe perechi de încălţăminte sportivă fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră l-au identificat pe D.C. de 44 ani, domiciliat în localitatea Babadag, care oferea spre comercializare, într-un obor de pe raza judeţului Tulcea, 129 de articole de încălţăminte fără a deţine documente de provenienţă.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cel în cauză a fost amendat contravenţional cu suma de 1.000 lei conform Legii 12/1990.

Furt din vagoane de marfă

În data de 20.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau mai multe componente metalice sustrase dintr-o garnitură de vagoane din Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona Triaj C.F.R. a Portului Constnaţa unde i-au identificat pe C.M. de 58 ani şi A.M. de 36 ani care transportau mai multe bucăţi de fier.

Cei doi au declarat că au sustras respectivele componente metalice de la o granitură de vagoane cu scopul de a le valorifica la un centru de deşeuri feroase.

Cele 45 de bucăţi amortizoare de tracţiune şi 4 bucăţi timonerie de frână au fost predate societăţii prejudiciate.

Pe numele celor două persoane au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208 şi art. 209, alin. 3, lit. f din Codul Penal.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 20.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată.

În zona de responsabilitate a S.P.F. Ostrov a fost verificată în trafic o autobasculantă înmatriculată în Constanţa, condusă de P.E. de 35 ani, domiciliat în oraşul Eforie Sud, care avea ataşată o remorcă neînmatriculată.

Pe numele şoferului a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tractare a unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii