Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ - Garda de Coastă

ro

31 Jul, 2014 11:02 1310 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Un migrant sirian, depistat la Ostrov de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au interceptat un cetăţean sirian care intenţiona să intre ilegal în România, pe jos, din R. Bulgaria, cu scopul de a ajunge în Suedia.
 
În data de 30.07.2014, în jurul orei 16.50, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Ostrov au acţionat, în baza unei informaţii, pentru interceptarea unui bărbat care se deplasa, pe jos, dinspre R. Bulgaria.
Persoana în cauză, care nu vorbea limba română, a fost reţinută în apropierea frontierei de stat şi a fost condusa la sediul S.P.F. Ostrov pentru cercetări.
În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul este cetăţean sirian, în vârstă de 33 ani, şi a încercat să intre ilegal în România, pe la „zona verde”, cu intenţia de a ajunge în Suedia.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit cetăţeanului sirian actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 262, alin. 1 din Codul Penal.
Cetăţeanul sirian a fost predat autorităţilor de frontieră din R. Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii