Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:22 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

12 Feb, 2012 17:53 989 Marime text

In ultimele 48 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 3 infracţiuni astfel:

Braconaj cinegetic în Portul Constanţa Sud Agigea

bg118342_.jpgÎn data de 11.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat patru cetăţeni români care vânaseră 7 raţe sălbatice fără a respecta condiţiile legii.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii faptelor de braconaj piscicol şi cinegetic în zona de competenţă, reuşind să-i identifice pe G.R. de 25 ani, S.B. de 24 ani, G.E. de 27 ani şi B.C. de 32 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa, care desfăşurau activităţi de vânătoare în Portul Constanţa Sud Agigea.

bg118344_.jpgCei patru se aflau ascunşi într-o zonă cu stuf situată în apropierea cheului fluvial din Portul Constanţa şi reuşiseră să împuşte 7 exemplare de vânat din specia raţă sălbatică, fără a avea dreptul să desfăşoare astfel de activităţi în respectiva locaţie.

Asupra lor s-au găsit trei arme de foc, două cartuşiere din piele şi aproximativ 100 de cartuşe calibru 12 mm neutilizate.

În urma cercetării la faţa locului au fost descoperite şi tuburile a aproximativ 30 de cartuşe, utilizate de cei în cauză la împuşcarea celor 7 raţe.

bg118376_.jpgVânatul, în valoare aproximativă de 2.000 lei, a fost ridicat şi predat spre valorificare administratorului Fondului de Vânătoare din municipiul Constanţa.

Armele de vânătoare, cartuşierele şi muniţia găsite asupra celor patru cetăţeni, în valoare aproximativă de 10.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, urmând a fi predate la I.P.J. Constanţa.

Pe numele celor în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 42, alin. 1, lit. a şi i, alin. 2, lit. a respectiv art. 44, alin. 1, lit. c din Legea 407/2006 şi art. 140, respectiv art. 279 din Legea 295/2004.

Plase monofilament la Isaccea

În data de 10..02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care pescuia cu ajutorul a 5 plase interzise de lege.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona lacului Gorgonel, din cadrul Complexului de Ghioluri Saon, unde l-au depistat pe T.S. de 30 ani, domiciliat în localitatea Niculiţel (jud. Tulcea), care pescuia cu 5 unelte tip setci monofilament.

În momentul flagrantului, cel în cauză deţinea cantitatea de 11 kilograme peşte proaspăt din specia caras.

Plasele de pescuit, în lungime de aproximativ 300 metri, au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte predată unei societăţi comerciale de profil pentru valorificare.

Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere sau utilizare a uneltelor de plasă tip monofilament", faptă prevazută şi sanctionată de art. 64 lit. m din OUG 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Persoană returnată de de teritoriul României

În data de 11.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat în cooperare cu lucrători ai Oficiului Român pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări Constanţa pentru identificarea unui cetăţean israelian care trebuia returnat în ţara de origine.

Poliţiştii de frontieră şi lucrătorii O.R.I. au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii şi depistării şederii ilegale pe teritoriul României a cetăţenilor străini, identificându-l în municipiul Constanţa pe M. BINYAMIN de 40 ani, cetăţean al statului Israel.

Persoana în cauză se afla ilegal în România, faptă pentru care lucrătorii O.R.I. i-au aplicat o sancţiune contravenţională în cuantum de 800 lei, conform O.U.G. 194/2002 republicată.

Străinului în cauză i s-a emis totoodată decizia de returnare de pe teritoriul României, valabilă 15 zile.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 11.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În municipiul Tulcea a fost identificat în trafic D.C. de 38 ani, domiciliat în comuna Maliuc (jud. Tulcea), care conducea un autoturism marca Citroen cu autorizaţia de circulaţie provizorie expirată din data de 03.02.2012.

Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie sau conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat".

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii