Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:42 24 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

06 Mar, 2012 21:45 457 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Sute de încuietori contrafăcute la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 06.03.2012, ora 09.00, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în municipiul Bucureşti şi era încărcat cu 581 bucăţi încuietori uşă, în valoare aproximativă de 21.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionariului vamal.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român domiciliat în municipiul Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Tentativă de viol, dejucată de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării atribuţiilor de serviciu în zona de competenţă, au acţionat pentru reţinerea unei persoane care pătrunsese fără drept în locuinţa unei localnice din Periprava.

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au acţionat în data de 05.03.2012, în jurul orei 12.00, pe raza localităţii Periprava din judeţul Tulcea, unde au fost alertaţi de strigătele de ajutor ale unei persoane aflate într-o locuinţă izolată.

Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii de frontieră l-au identificat şi reţinut pe Z.V. de 43 ani, care încerca să părăsească în fugă incinta gospodăriei, escaladând gardul împrejmuitor.

Proprietara locuinţei a depus plângere penală prealabilă împotriva bărbatului respectiv, acuzându-l că a pătruns fără drept în locuinţa sa cu scopul de a o viola.

Pe numele persoanei în cauză au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit fără consimţământul persoanei care le foloseşte", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 192, alin. 1 din Codul Penal şi „actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, prin constrângerea acesteia sau profitând de imposibilitatea ei de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 197, alin 1 şi 4, coroborate cu art. 20 şi art. 204 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii