Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:06 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

26 Apr, 2012 20:43 419 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

O tonă de scrumbie transportată fără documente legale

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul executării unor acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, au depistat un cetăţean român care transporta cu o ambarcaţiune o tonă de peşte fără documente de provenienţă.

În data de 25.04.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Tulcea, în cooperare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au acţionat în baza unei informaţii pe braţul Sf. Gheorghe, ocazie cu care, în jurul orei 21.00, au verificat o ambarcaţiune marca „Forward 520" condusă de R.N. de 33 ani, domiciliat în localitatea Mila 23 din judeţul Tulcea.

În ambarcaţiune a fost descoperită cantitatea de 1.000 de kilograme de peşte din specia scrumbie, aflată în stare proaspătă, pentru care cel în cauză nu deţinea documente justificative.

Întreaga cantitate de peşte, în valoare de aproximativ 6.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil din localitatea Murighiol.

Pe numele persoanei depistate au fost întocmite actele premergătoare urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte",

faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. j din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

P / Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Agent principal de poliţie

Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii