Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:19 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

22 Feb, 2012 23:02 1366 Marime text

0000_.jpgIn ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 4 infracţiuni astfel:

Zeci de mii de spray-uri contrafăcute la Agigea

img_0018_resize.jpgÎn data de 21.02.2012, în jurul orelor 16.30, o echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul sosit pentru o societate cu sediul în Bucureşti, încărcat cu 60.000 de bucăţi spray-uri cu insecticid, în valoare aproximativă de 400.000 lei, conţinea bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Spray-urile, purtând însemnele unei firme cunoscute, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionarului vamal.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean român, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Articole de îmbracăminte fără documente de provenienţă

sam_9011_resize.jpgÎn data de 21.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau mai multe articole de îmbrăcăminte fără a deţine documente de provenienţă.

Poliţiştii de frontieră au acţionat în zona de competenţă a S.P.F. Băneasa unde au verificat un autoturism marca Dacia, înmatriculat în Constanţa, în care se aflau M.I. de 36 ani şi C.P. de 54 ani, ambii domiciliaţi în municipiul Medgidia.

După efectuarea controlului au fost descoperite în portbagajul şi interiorul autoturismului 132 de articole de îmbrăcăminte, pe care intenţionau să le comercializeze pe raza judeţului Constanţa fără a deţine documente de provenienţă.

Bunurile, în valoare aproximativă de 4.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele C.P., persoana care a recunoscut că marfa îi aparţinea, a fost aplicată o amendă contravenţională de 1.000 lei conform Legii 12/1990.

Infracţiuni pe drumurile publice

În data de 20.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următoarele cazuri sancţionabile de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În municipiul Constanţa a fost verificat în trafic un autoturism marca Citroen, înmatriculat în Belgia şi condus de M.D. de 30 ani.

În urma verificărilor a rezultat faptul că asigurarea tip carte verde a autoturismului era falsificată în totalitate, iar plăcuţele de înmatriculare prezentau indicii de falsificare.

Pe numele şoferului a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul cu un număr de înmatriculare fals.

În municipiul Tulcea au fost identificate în trafic două autoturisme care aveau autorizaţia de circulaţie provizorie expirată.

În primul caz a fost identificat un autoturism marca Opel, condus de D.F. de 44 ani, domiciliat în oraşul Năvodari, iar în al doilea caz un autoturism marca Ford, condus de U.G. de 30 ani, domiciliat în localitatea Zebil din judeţul Tulcea.

Pe numele celor doi şoferi au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii