Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta -2

ro

29 Mar, 2012 22:34 661 Marime text

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, a fost constatată o infracţiune astfel:

Mii de ţigarete confiscate în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 4.000 de ţigarete netimbrate care erau transportate de un cetăţean român cu un autoturism în Portul Constanţa fără a avea documente de provenienţă.

În data de 28.03.2012, în jurul orei 00.00, în Portul Constanţa a fost verificat un autoturism marca Skoda, condus de Z.A. de 50 ani.

În urma controlului au fost descoperite în portbagajul autoturismului 4.000 de ţigarete netimbrate, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Persoana a declarat că a primit cantitatea de ţigarete, în valoare de 2.000 lei, de la membrii de echipaj ai unei nave care a staţionat în Portul Constanţa.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ţigaretele, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.000 lei conform art. 2, pct. 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

Zeci de mii de pijamale contrafăcute la Agigea

O echipă mixtă formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrători vamali a efectuat controlul fizic asupra unui container sosit din China, referitor la punerea în circulaţie de produse contrafăcute.

Containerul controlat în data de 28.03.2012, ora 11.30, sosise pe adresa unei societăţi cu sediul în judeţul Ilfov şi era încărcat cu 15.900 articole de îmbrăcăminte, în valoare aproximativă de 1.000.000 lei, bunuri susceptibile de a aduce atingere unor drepturi de proprietate intelectuală.

Bunurile descoperite, reprezentând seturi de pijamale pentru copii, au fost reţinute de lucrătorii vamali şi lasate în custodia comisionariului vamal.

Pe numele administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez domiciliat în municipiul Bucureşti, a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1 lit. b din Legea 84 /1998.

Poliţişti de frontieră solicitaţi să intervină la stingerea unui incendiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au fost solicitaţi de un reprezentant al Primăriei C.A. Rosetti să participe la o acţiune de stingere a unui incendiu izbucnit în apropierea pădurii Letea.

În data de 28.03.2012, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Chilia au fost anunţaţi telefonic de un reprezentant al Primăriei C.A. Rosetti să sprijine o acţiune de stingere a unui incendiu izbucnit în apropierea pădurii Letea.

Incendiul, care afectase o suprafaţă de aproximativ 60 de hectare de stuf, a fost stins după aproximativ 3 ore prin intermediul unor echipe de intervenţie ale Primăriei C.A. Rosetti şi Gărzii de Coastă, deoarece efective ale I.S.U. Tulcea nu au putut ajunge la faţa locului din cauza terenului accidentat.

Nu au fost înregistrate victime, ci doar pagube materiale.

Un echipaj al Gărzii de Coastă a continuat supravegherea zonei, pentru a preîntâmpina reizbucnirea incendiului.

Bunuri reţinute în vederea confiscării

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat un cetăţean român care intenţiona să introducă în ţară 61 articole de îmbrăcăminte fără documente legale.

În data de 28.03.2012, în jurul orei 22.30, în P.T.F. Vama Veche a fost verificat un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Tulcea, condus de O.A. de 25 ani.

În interiorul autoturismului au fost descoperite 61 de tricouri, în valoare de 3.050 lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă.

Articolele de îmbrăcăminte au fost ridicate în vederea confiscării, iar pe numele persoanei în cauză, domiciliată în municipiul Tulcea, a fost aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 1.000 lei conform art. 4, pct. 1 din Legea 12/1990.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii