Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:04 27 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune ucraineană, surprinsă braconând în Marea Neagră

ro

25 Mar, 2012 21:02 579 Marime text

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au iniţiat o acţiune privind combaterea braconajului piscicol în marea teritorială şi zona economică exclusivă a României, în urma căreia a fost identificată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, cu 4 marinari la bord.

La bordul pescadorului au fost găsite plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat în ziua de 25.03.2012 un plan de acţiune privind combaterea braconajului piscicol în zona economică exclusivă a României, pornind de la o informare primită de la lucrătorii SCOMAR. Intervenţia pe Marea Neagră a fost efectuată cu două nave maritime de supraveghere din dotarea Gărzii de Coastă.

În jurul orei 05.00, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sf. Gheorghe din judeţul Tulcea, a fost depistată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, care desfăşura activităţi de pescuit.

Poliţiştii de frontieră au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.

Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau 4 marinari de cetăţenie ucraineană, iar pe punte s-au descoperit plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin.

În apă, în apropiera pescadorului au mai fost descoperite şi alte plase de pescuit în lungime de aproximativ 1 kilometru.

Navele maritime ale Gărzii de Coastă au escortat ambarcaţiunea ucraineană până în portul Sulina, la sediul componentei navale a Poliţiei de Frontieră.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii