Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:21 21 07 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin Informativ - Garda de Coasta

ro

18 Feb, 2012 21:42 505 Marime text
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

În intervalul menţionat, au fost constatate 2 infracţiuni astfel:

Armă neletală descoperită într-un autoturism

În data de 17.02.2012, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit ascunsă, în interiorul unui autoturism înmatriculat în judeţul Tulcea, o armă neletală cu aer comprimat.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu în zona de responsabilitate a localităţii Pardina, identificându-l pe T.G. de 40 ani, domiciliat în municipiul Tulcea, care avea ascunsă în interiorul unui autoturism marca Dacia o armă neletală.

Cel în cauză a declarat că nu posedă autorizaţia prevăzută de lege pentru deţinere şi port a unei arme cu aer comprimat tip IJ şi nici documente de provenienţă a puştii în cauză.

Arma a fost ridicată pe bază de dovadă şi predată în vederea expertizării la I.P.J. Tulcea.

Pe numele celui în cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere sau port de armă neltală din categoria celor supuse autorizării, fără drept", faptă prevăzută şi sancţionată de art. 134 din Legea 295/2004 actualizată.

Ţigări confiscate la Mangalia

În data de 17.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut în vederea confiscării 1.680 de ţigarete netimbrate, de provenienţă duty free, R. Moldova şi Ucraina care erau oferite spre comercializare de trei cetăţeni români pe raza municipiului Mangalia.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pe raza municipiului Mangalia, pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi evaziunii fiscale, reuşind să-i depisteze pe M.N. de 39 ani, S.D. de 42 ani şi S.D. de 33 ani, care deţineau 1.680 de ţigarete netimbrate, de provenienţă duty free, R. Moldova şi Ucraina, pe care încercau să le comercializeze.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 756 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Pe numele celor în cauză au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.000 lei, conform art. 2, punctul 1, lit. c din Legea 12/1990 republicată.

Infracţiune pe drumurile publice

În data de 17.02.2012 poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au constatat următorul caz sancţionabil de O.U.G. 195/2002 republicată şi de Codul Penal.

În zona de responsabilitate a porţii de acces numărul 10 a Portului Constanţa Sud Agigea, pe sensul de ieşire din port, poliţiştii de frontieră au verificat o autoutilitară înmatriculată în judeţul Maramureş şi condusă de M.V. de 36 ani, domiciliat în municipiul Constanţa.

Şoferul a prezentat un bon de acces în port care fusese falsificat prin modificarea unor cifre care indicau intervalul pentru care fusese eliberat.

Pe numele său a fost întocmită lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 288, alin. 1, coroborat cu art. 291 Cod Penal.

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii