Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Săptămâna Siguranţei" la Enel România - urmărim obiectivul „Zero Accidente"

ro

29 Nov, 2011 13:17 735 Marime text

Enel România sărbătoreşte pentru cel de-al patrulea an consecutiv Săptămâna Internaţională a Siguranţei, din 28 noiembrie până în 4 decembrie. Iniţiativa este dezvoltată în toate ţările în care grupul Enel este prezent, cu scopul de a atinge obiectivul companiei: „Zero Accidente" la locul de muncă.

„Siguranţa este unul dintre pilonii care fac parte din cultura grupului nostru şi o prioritate de top pentru programele interne dedicate angajaţilor. Întrucât ne desfăşurăm activitatea într-un domeniu în care cea mai mică greşeală poate fi fatală, accentul pe adoptarea unor comportamente sigure la locul de muncă a fost extins la angajaţii contractorilor noştri. Aşadar, una dintre cerinţele cheie pentru a lucra pentru Enel în România este capacitatea de a respecta şi îmbunătăţi angajamentul pentru siguranţă", a declarat Luca D'Agnese, country manager Enel România.

Sub sloganul „Toată lumea pentru siguranţă!", Enel dezvoltă o serie de activităţi care implică toţi membrii companiei pentru a obţine angajamentul acestora faţă de siguranţa la locul de muncă. Diverse iniţiative de informare şi comunicare sunt dezvoltate în Muntenia, Dobrogea şi Banat pentru a atinge toţi cei 4.700 de angajaţi ai grupului Enel în România.

În plus, workshop-uri şi conferinţe dedicate vor avea loc de-a lungul Săptămânii Siguranţei cu scopul de a creşte gradul de conştientizare, atât în rândul angajaţilor, cât şi în rândul contractorilor Enel România, cu privire la importanţa respectării regulilor de siguranţă la locul de muncă şi utilizării echipamentului de protecţie.

Din 2005, când Enel a intrat pe piaţa din România, compania a acordat o atenţie sporită siguranţei angajaţilor, cu scopul de a atinge obiectivul grupului la nivel internaţional: „Zero Accidente". Astfel, Enel a investit în echipamente performante pentru angajaţi, cursuri de specializare, introducând cele mai bune practici şi împărtăţind expertiza obţinută la nivel mondial. Mai mult, Enel depune eforturi pentru a implementa proceduri coerente ceea ce priveşte siguranţa în toate companiile de distribuţie din Banat, Dobrogea şi Muntenia. De asemenea, doar în acest an au fost făcute intern peste 7000 de controale ce au vizat atât proprii angajaţi cât şi cei ai contractorilor, pentru a depista eventualele neconformităţi în respectarea normelor de protecţie a muncii.

În plus, Enel dezvoltă activităţi pentru creşterea gradului de cu privire la siguranţă pentru consumatorii din România, cu scopul de a informa şi sublinia importanţa utilizării electricităţii la domiciliu într-un mod sigur.

***

Enel este cea mai mare companie energetică din Italia, şi a doua mare companie de utilităţi listată din Europa, după capacitatea instalată. Enel este un grup integrat, cu activităţi în domeniul electricităţii şi gazelor naturale. Grupul operează în 40 de ţări din întreaga lume, are o capacitate instalată de peste 97,000 MW şi comercializează electricitate şi gaze naturale către 61 milioane de clienţi la nivel global.

Prezentă pe piaţa din România încă din 2005, Enel este, în acest moment, cel mai mare investitor privat în domeniul energetic, cu operaţiuni în sectorul distribuţiei şi furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Compania are 4.700 de angajaţi pe plan local şi oferă servicii unui număr de 2,6 milioane de clienţi din trei zone importante ale ţării: Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, totalizând aproape o treime din piaţa locală de distribuţie. Enel a investit în România peste 1,8 miliarde de euro, până în prezent, şi continuă dezvoltarea unui program semnificativ de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor, modernizarea reţelei şi implementarea pe plan local a standardelor de mediu ale grupului Enel.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii