Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:03 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Enel - Duminica, 22 Ianuarie 2012

ro

22 Jan, 2012 18:08 792 Marime text
Constanţa - Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a ninsorii abundente , a viscolului şi a chiciurei depuse pe elemente de reţea , în cursul nopţii trecute au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.

În data de 22 ianuarie 2012 la ora 11:00 situaţia se prezenta astfel:

în judeţul Constanţa au rămas nealimentate 7 linii de 110kV,4 staţii de transformare, 44 linii de medie tensiune total , 8 linii de medie tensiune parţial şi 568 posturi de transformare, fiind afectate 77 localităţi din mediu rural, cele mai importante fiind: Sibrin, Dobromir, Negru Vodă, Mioriţa, Ghindăreşti, Pantelimon, Oituz, Pădureni. .

În municipiul Constanţa s-au înregistrat peste 240 deranjamente datorate în principal ruperii de crengi în instalaţii, a depunerii de chiciură cumulate cu vântul puternic.

Din cauza unui stâlp de medie tensiune rupt şi căzut în şosea, localitatea Cumpăna este de aseară nealimentată cu electricitate.Se efectuează manevrele de repunere sub tensiune, estimând ca la ora 13:00 să se reia furnizarea de electricitate.

În judeţul Tulcea au rămas nealimentate 2 linii de 110kV, 1 staţie de transformare, 9 linii de medie tensiune total , 18 linii de medie tensiune parţial şi 330 posturi de transformare, fiind afectate 59 localităţi.

În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate 4 linii de medie tensiune total, 3 linii de medie tensiune parţial şi 56 posturi de transformare, fiind afectate localităţile Pietroiu şi Galdau.

În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate 2 linii de medie tensiune total, 3 linii de medie tensiune partial si 11 posturi de transformare.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se număra izolatori sparţi şi conductori rupţi , stâlpi de medie şi joasă tensiune rupţi, copaci şi crengi cãzute pe liniile electrice aeriene , precum şi depunerile de chiciură pe elemente de reţea.

În judeţele Constanţa şi Tulcea, o mare parte a drumurilor sunt înzăpezite, accesul echipelor de intervenţie fiind îngreunat.

La ora actuală sunt mobilizate 21 echipe Enel Distribuţie Dobrogea împreună cu alte 8 echipe ale contractorilor care acţionează numai în judeţul Constanţa pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. În Tulcea 8 echipe sunt de astă noapte în teren. Alte 10 echipe ale colegilor din zonele adiacente au fost consemnate pentru a suplimenta intervenţiile din judeţele Constanţa şi Tulcea pentru remedierea avariilor în cel mai scurt timp.

Biroul de Presă Enel România

Biroul de Presă Enel
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii