Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Studentilor Romani din Strainatate - GALA LSRS - 7 ianuarie 2011

ro

05 Jan, 2011 14:36 2281 Marime text

Maine va avea loc eveniment ul unic in Romania: Gala LSRS, care premiaza cei mai buni studenti romani de peste hotare. Vor participa peste 500 de studenti si absolventi romani din strainatate, inalti demnitari, personalitati notabile din mediul academic, cultural, politic si economic, precum si reprezentanti ai presei nationale si locale.

Anul nou începe cu un eveniment unic în România: Gala LSRS, care premiază cei mai buni studenți români de peste hotare. Vor participa studenți și absolvenți români din străinătate, înalți demnitari, personalități notabile din mediul academic, cultural, politic și economic, precum și reprezentanți ai presei naționale și locale.

Bucureşti. Pe 6 ianuarie a.c., la Palatul Parlamentului, peste 500 de studenţi şi absolvenţi români ai universităţilor de top din străinătate și personalităţi ale societăţii româneşti se întâlnesc la a doua ediţie a Galei LSRS 2011, organizată de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).

Studenţi de elită. Invitaţi speciali. Evenimentul se desfăşoară începând cu orele 18.00, la Palatul Parlamentului, sala Alexandru Ioan Cuza, și va debuta cu un mesaj aniversar din partea Ligii Studenților Români din Străinătate. Vor urma discursurile invitaților de onoare. Evenimentul va continua cu decernarea Premiilor LSRS pentru Excelență Academică în Străinătate și se va încheia cu un cocktail aniversar în cadrul căruia participanții vor avea ocazia să interacționeze în mod direct cu invitații speciali, printre care se numără: Acad. Univ. Dr. Ionel Haiduc, Preşedinte al Academiei Române; Teodor Baconschi, Ministru de Externe; Iulian Fota, Consilier Prezidențial; Crin Antonescu, Președinte al PNL; Constantin Toma, Președinte Omniasig; Codruț Sereș, Președinte Intact Media Group; Marian Staş, Preşedinte al Fundaţiei Codecs; Gabriela Szabo; Sandra Pralong și alți reprezentanți de seamă ai mediului academic, non-guvernamental, politic și economic românesc.

Excelență academică peste hotare. La Gala LSRS 2011 vor fi premiaţi studenţii români cu cele mai bune rezultate în plan academic şi extra-curricular pentru anul academic 2009-2010, care urmează cursurile unor universităţi de renume internaţional din Europa şi America de Nord. Câștigătorii au fost selectați de către un juriu extern format din personalități academice precum: Ionel Haiduc, Sergiu Celac, Andrei Țărnea, Adrian Curaj, Dumitru Borțun și Marian Staș. Pentru prima oară în România, LSRS va oferi premiul Studentul Erasmus al Anului 2010. Cu prilejul Galei va fi oferit şi Marele Premiu, Studentul Român din Străinătate al Anului 2010.

Încă de la fondare, unul din principalele obiective ale LSRS a fost recunoașterea meritelor studenților români din străinătate. Dorim să facem cunoscute tuturor performanțele extraordinare ale colegilor noștri, de care putem fi mândri cu toții, ca români. Vrem ca România să știe că generația noastră are niște vârfuri remarcabile, care, iată, se reunesc sub egida LSRS. (Costin Gabriel Elefteriu, Co-fondator și Secretar General LSRS)

Acasă, de la mii de kilometri depărtare. Studenţi români care urmează cursurile unor instituţii academice de prestigiu din Europa și din întreaga lume au parcurs un drum lung pentru a reveni acasă, unde, în cadrul Galei, au ocazia să cunoască sau să revadă alți tineri români care studiază peste hotare și să intre în dialog cu personalităţi marcante ale României de astăzi.

Gala Studenților Români din Străinătate reprezintă o oportunitate unică de a promova și recunoaște meritele unor tineri români cu adevărat excepționali, studenți cu performanțe remarcabile la cele mai bune universități din lume. Aceștia reprezintă modele autentice de excelență pentru țara noastră, care are nevoie acum mai mult ca oricând de expertiza și entuziasmul lor. Facem astfel un apel public către toți factorii de decizie din România pentru valorificarea potențialului tinerilor români din străinătate și facilitarea contribuției lor la dezvoltarea țării noastre.

De asemenea, Gala marchează și doi ani de la lansarea Ligii noastre. Privind în urmă, putem fi mândri de ceea ce am realizat în acest scurt interval: aproape 5,000 de membri, studenți și absolvenți români din peste 50 de țări; peste 20 de filiale, pe patru continente; proiecte precum Caravana, wiki.lsrs.ro, Mentorat, Joburi la Orizont, Români de Elită și multe altele, cu impact major pentru zeci de mii de tineri români, sprijinind accesul lor la cele mai renumite universități din străinătate, dar promovând în același timp și întoarcerea lor acasă pe termen lung. Privind spre viitor, ne vom continua misiunea de a coagula comunitatea tinerilor români de peste hotare în jurul acelorași principii fundamentale: primatul valorii, importanța inițiativei și responsabilității personale, profesionalismul și spiritul de solidaritate. Se adaugă promisiunea formulată încă de la constituirea Ligii noastre: atașamentul față de valorile naționale cu o atitudine total echidistantă politic, a declarat Sebastian Burduja, Președintele LSRS.

Balul studenților români din străinătate. Gala va fi urmată de Balul LSRS 2011, care va avea loc în aceeași seară, începând cu ora 22.30, la Jukebox Club din București. Balul reprezintă o ocazie unică pentru studenţii români de pretutindeni să interacţioneze într-un cadru informal, pe acordurile classic rock interpretate de formaţia BENETONE. Preţul unui bilet pentru acces la balul LSRS este de 10 RON; biletele pot fi achiziţionate la intrare, în baza înscrierii prealabile pentru participare.

Planuri de viitor. Reuniunea tinerilor studenţi români din străinătate se va încheia vineri, 7 ianuarie, în sala Aula Magna (ASE Bucureşti), când se va desfășura Adunarea Generală LSRS 2011. În cadrul acestei reuniuni vor fi evaluate rezultatele LSRS pentru 2010 și vor fi dezbătute şi prezentate membrilor LSRS planurile de acţiune ale Ligii pentru anul 2011.

Gala Studenţilor Români din Străinătate 2011, Balul LSRS 2011 şi Adunarea Generală LSRS 2011 sunt evenimente organizate cu sprijinul sponsorului principal: Omniasig, al sponsorilor: Adobe România, BRD, Bitdefender şi cu susţinerea partenerilor media: Antena 1, Antena 3, Jurnalul Naţional, Financiarul, Săptămâna Financiară, Business Woman, Geopolitica, 7Seri, Wall Street, Cariere Online, Lume Bună, Glare Magazine, Evenimente Studenţeşti, ştiriONG, studenţie.ro, o9atitudine şi BizCampus.

Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) este prima şi singura organizaţie care asigură un cadru de organizare reprezentativ al studenţimii române din străinătate, promovând o puternică solidaritate între membrii săi, ca reprezentanţi de valoare ai României, precum şi o atitudine pozitivă faţă de perspectivele întoarcerii lor în ţară după terminarea studiilor. Scopul principal al LSRS este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale şi culturale ale membrilor săi, precum şi de a facilita contribuţia lor la dezvoltarea României.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • stelian r. 07 Jan, 2011 17:50 . COROANA DE OTEL CAT DE GREA TI-AR FI POVARA SA-TI IUBESTI DIN SUFLET TARA! Dece lipseste pe stema Romaniei Coroana de Otel- Coroana Independentei? "Cum se stie, stema adoptata in 1948, amendata nesemnificativ in 1952 si in 1965, era de fapt o emblema conceputa pe sistemul recomandat de Moscova.Cum era firesc, imediat dupa indepartarea (?) regimului comunist s-au facut promisiuni pentru o noua stema a tarii. Acestea au fost formulate initial de catre membrii Comisiei de heraldica. Deoarece proiectele inaintate autoritatilor ramaneau fara raspuns, Directia Generala Arhivelor Statului, a organizat o intalnire cu specialisti si istorici in vederea discutarii proiectelor.Ulterior, in vederea elaborarii stemei s-a constituit o comisie parlamentara, care a solicitat concursul Comisiei de heraldica, genealogie si sigilografie, singurul organism de specialitate existent in tara. Comisia parlamentara, analizand din toate propunerile formulate, a retinut pentru a fi prezentata celor doua camere legislative (nota mea:la acea vreme cele doua camere erau conduse de doi comunisti notorii, Alexandru Barladeanu si Dan Martian) varianta Mariei Dogaru, renuntand insa la coroana de otel, care trebuia sa timbreze acvila.Cele doua camere reunite au adoptat la 10 septembrie 1992 acest proiect menit a defini codificat Romania ca un "stat national, suveran, independent, unitar si indivizibil" (nota mea:dar fara istorie!,fara identitate!, fara Dumnezeu!!!?) Fata de compozitia oficiala a tarii din 1921, actuala stema se deosebeste de aceasta prin faptul ca lipsesc elementele specifice Casei de Hohenzollern, respectiv coroana, scutul scartelat cuprinzand argint si negru, deviza NIHIL SINE DEO si colanul ordinului Carol I" (din "Din Heraldica Romaniei" de Maria Dogaru-doctor in stiinte istorice. Ed.JIF-1994) Coroana de Otel NU ! este "element specific" Casei de Hohenzollern ! "Membrii guvernului propusesera ca aceasta coroana sa fie o fastuasa piesa de metal pretios; imediat insa regele a respins cu hotarare aceasta idee, afirmand ca niste insemne regale scumpe nu corespund traditiilor tarii si sunt potrivite numai acolo unde ar avea valoare istorica, evident, ca giuvaere mostenite din veacuri trecute, si si-a impus dorinta ca pentru el sa se confectioneze o coroana de otel dintr-unul dintre tunurile capturate la Plevna, iar pentru regina sa se comande la un bijutier bucurestean o coroana smpla din aur"(din "Din Heraldica Romaniei" de Maria Dogaru-doctor in stiine istorice. Ed.JIF-1994) Presedintele Senatului Dimitrie Ghica : “Astazi Romania se incoroneaza pe sine insusi, punand Coroana Regala pe capetele Majestatilor Voastre” Regele Carol I : "....De aceea accept cu mandrie aceasta coroana-ea este faurita din materialul unui tun, care este stropit cu sangele eroilor nostri si sfintit de catre biserica; Ea va fi un martor de pret al unor timpuri grele si glorioase pe care le-am strabatut in comun, ea le va aminti generatiilor viitoare de eroismul strabunilor lor si de unitatea care a domnit intre principe si popor"(din "Regele Cariol I al Romaniei de Paul Lindenberg. Ed. Humanitas 2003,2006) Regele Ferdinand: "Punand pe capul meu,intr-aceasta straveche cetate a Daciei romane, Coroana de Otel de la Plevna, pe care noi si glorioasele lupte au facut-o pe veci Coroana Romaniei Mari, ma inchin cu evlavie memoriei celor care, in toate vremurile si de pretutindeni, prin credinta lor, prin munca si prin jertfa lor, au, asigurat Unitatea nationala, si salut cu dragoste pe cei care au promulgat-o intr-un glas si o simtire, de la Tisa pana la Nistru si pana la Mare ." (din "Coroana Romaniei" de Principesa Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.Ed.CCurtea Veche 2008 pag.55) (Dupa primul Razboi Mondial , Brasovul a avut ca stema “Coroana de Otel” pe fond albastru.) In ce priveste deviza “NIHIL SINE DEO”- Nimic fara Dumnezeu-, oare de ce trebuia indepartata? Iata unde am ajuns ! Avem intr-adevar o conducere fara nici-un Dumnezeu ! Pentru ca insemnele heraldice sa fie repuse la locul lor pe stema Romaniei (asa cum dealtfel au facut toate tarile foste comuniste) nu este necesar sa se modifice(revizui) Constitutia ! Este nevoie doar de vointa din partea tuturor politicienilor din parlament ! De fapt, nu inteleg ce vor politicienii nostril ! Vor ca poporul roman sa nu cunoasca adevarata istorie a Romaniei? Romanii vor cunoaste oricum adevarata istorie. Mai devreme sau mai tarziu ! Dumnezeu sa ne ajute ! Stelian R.