Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:32 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliști amenință cu proteste Motivul - majorarea salariului minim pe economie

ro

29 Dec, 2015 09:36 1928 Marime text
Liderul CNS "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat că, dacă salariul minim pe economie nu va creşte de la 1 ianuarie, cel mai probabil din 15 ianuarie vor fi mişcări de stradă, precizând şi că Guvernul nu are nicio justificare pentru a menţine o discriminare între sectorul economic şi cel bugetar.

Bogdan Hossu a declarat, după finalizarea discuţiilor din Consiliul Naţional Tripartit, că Guvernul a propus majorarea salariului minim pe economie la 1.200 de lei, începând de la 1 mai 2016, motivând că este necesar un studiu care să analizeze impactul pe diferite judeţe sau anumite sectoare de activitate care să poată să absoarbă creşterea de 150 de lei a salariului minim.

Acesta a menţionat şi că reprezentanţii sindicatelor au venit şi cu o altă propunere privind majorarea salariului minim pe economie.

"Am repropus măcar o corecţie la pierderea pe care, de fapt, slariaţii o vor avea, în sensul în care pierderea de la 1.050 pe patru luni de zile până la 1200 de lei, cât ar trebui să se dea, să fie redistribuită pe următoarele luni, adică dacă se aplică de la 1 mai, să se aplice un salariu minim de 1.275 de lei, care este diferenţa de fond de salariu de-a lungul unui an pentru salariaţii aflaţi în această situaţie", a explicat Bogdan Hossu.

Liderul sindical a subliniat că a anunţat reprezentanţii Guvernului că, dacă salariul minim pe economie nu va fi majorat de la 1 ianuarie 2016, vor avea loc acţiuni în stradă.


Sursa foto: ordineazilei.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii