Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Restaurantul Rustic, un loc unde mâncarea este foarte bună şi ieftină (galerie foto)

ro

13 Mar, 2014 00:00 16907 Marime text
Situat pe bulevardul Tomis nr. 301, restaurant Rustic se află în cartierul Tomis Nord. Nu ştiu cât de popular este, în schimb ştiu că ar trebui să se răspândească vestea despre el. Din mai multe motive, printre care mâncarea foarte bună, preţurile mici, dar şi aranjamentul restaurantului.
Mi-a plăcut foarte mult cum este amenajat spaţiul. Este ideal pentru petreceri, nunţi sau alte evenimente ce implică un număr mai mare de oameni.
 
Amenajarea era chiar rustică: pe pereţi erau agăţate obiecte tradiţionale româneşti. Muzica era, la fel, tot românească.
 
Să nu o lungesc prea mult, vă recomand specialităţile bucătarului care costă între 18 şi 34 de lei, ciorba de raci mincinoşi sau ciorba rădăuţeană, ambele la 13 lei şi cinteul de curcan la 33 de lei.
 
Nici papricaşul de pui sau Gulaşul de Mureş nu ar trebui să le rataţi – costă doar 25 de lei porţia.
Însă ceea ce m-a uimit foarte mult au fost pastele. Desigur, nu oricare paste ci acelea cu fructe de mare, Dacă în restul localurilor acest preparat costă 35 de lei, aici plătiţi doar 14 lei pentru o porţie. Salatele costă maxim 17 lei, iar preparatele din carne la grătar între 14 şi 36 de lei. Deserturile sunt variate, preţurile la fel: dulciurile sunt între 8 şi 17 lei.
 
Iar ca masa să fie pe deplin satisfăcătoare, orice mâncare românească este completată de un vin bun. Cei de la restaurant Rustic servesc vinuri din cramele Murfatlar (cu preţuri între 25 şi 47 de lei), Jidvei (30 – 85 de lei) şi Cotnari (34 – 124 de lei).
Restul băuturilor costă cel puţin cu 1 – 2 lei mai ieftine decât în majoritatea locaţiilor de acelaşi profil. Cafeaua este 5 lei, la fel şi un suc sau ceai. Apa costă 4 lei, iar freshurile, limonada şi berea costă în medie 8 – 9 lei.
 
Servirea a fost fără cusur, iar ţinuta ospătarului (asemănătoare cu cea a unui hangiu) a fost perfectă.
Singurul defect notabil se regăsea în baie: curăţenia lăsa de dorit.
 
În spatele restaurantului Rustic, se va ridica un alt restaurant cu specific – fructe de mare, ce se va regăsi sub aceeaşi societate ca şi actualul local.
Conform Registrului Comerţului, restaurantul funcţionează pe societate Davi Ec-Com Company SRL ce este administrată de Dumitru Marin. Tot el mai este implicat şi în societăţile: SC Alpha Sound Production SRL, Gama Stil Euro Campany SRL (radiată), Night Club Hollyday 2003 SRL (radiată), Sera Beach Holiday SRL şi Silver Trading SRL.
 
Informaţii utile:
Adresa: Bd. Tomis nr. 301 B
Facebook: https://www.facebook.com/rustic.constanta?fref=ts
Site: http://www.complexrustic.ro/ro/restaurant/
Contact: 0241 545 150
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • DORU ION 30 Sep, 2014 13:32 Un client a găsit un GÂNDAC ÎN MĂMĂLIGA comandată la un cunoscut restaurant din Constanța! Tochitură dobrogeană cu mămăligă, ou şi… gândaci. Asta susţine un constănţean că a găsit în farfurie la un restaurant din zona Tomis Nord. Bărbatul spune că a refuzat să i se schimbe mâncarea cu un alt fel şi ar fi încercat să plece fără să plătească, însă a fost reţinut de paza localului care l-ar fi obligat să achite nota