Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:35 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La Ankora se creează confuzii dacă nu ai făcut cursuri de bucătar (galerie foto)

ro

17 Jul, 2015 00:00 4322 Marime text
Restaurantul Ankora din Portul Tomis este un local frumos amenajat, unde poți sta liniștit bând o cafea sau un suc și admira bărcile pe apă. Mese sunt şi înăuntru, și afară, iar decorul are tematică pescărească.
 
De multe ori, mergi la un restaurant ca să mănânci bine, dacă e posibil, chiar foarte bine. Dacă patronul alege să îți dea impresia că mănânci mai ieftin decât la celelalte localuri din port, e și mai bine pentru el și pentru cei care se rușinează să comenteze după ce vine nota de plată. Așa mi s-a întâmplat și mie. Studiam meniul și am văzut specialitatea bucătarului, Surf and Turf - mușchi de vită, creveți și sparanghel - la prețul de 135 de lei, Bistecca alla Fiorentina - antricot de vită cu sos, cartofi mov și sos worcester (100 g) - la prețul de 25 de lei și Platoul gurmandului - homar, caracatiță, file dorada și dovlecei (800 g) - la prețul de 210 lei. Bineînțeles că am comandat ceva mai ieftin, adică Bistecca alla Fiorentina, care, conform meniului, scrie că are o cantitate de 100 g şi un preț de 25 de lei. Am așteptat 30 - 35 de minute până a fost gata, iar când a ajuns, era un platou mare, cu o bucată imensă de carne (când spun imensă, mă refer la faptul că avea aproape un kilogram), cartofi și salată lângă. Uimită, întreb ospătarul dacă a venit comanda care trebuia, pentru că eu nu voiam atât de mult, și dacă toată bucata aceea costă 25 de lei. Ospătarul îmi spune că a adus ce am comandat, doar că 25 de lei costă suta de grame, adică eu aveam de plătit de aproape zece ori mai mult decât mă așteptam. I-am spus politicos că eu nu știam că prețul e pe suta de grame, nu pe porție, iar el mi-a spus, ofensat, că toți cei care mănâncă Bistecca alla Fiorentina știu că o porţie nu are cum să cântărească doar 100 de grame. Mi-am cerut scuze că nu am făcut cursuri de bucătar pentru a şti că acest preparat vine în acea cantitate și i-am spus că nu pot plăti atât de mult pentru ceva despre care nu se specifică în mod clar de la început că poate să ajungă la un preț X sau că în general are Y sute de grame. Am chemat managerul la masă, însă chelnerul a evitat situația și mi-a luat platoul mare de mâncare din față.
 
Nu am mai întâlnit situații de acest gen și îmi pare rău că echipa acestui restaurant, la care, de altfel, merg cu plăcere, a creat și cu siguranță va crea în continuare confuzie, deoarece nu explică și pentru cei care NU mănâncă Bistecca alla Fiorentina zi de zi că acest preparat poate ajunge la un preț de zece ori mai mare faţă de cel trecut în meniu. Le sugerez și eu, și restul clienților simpli și obișnuiți să fie transparenți, corecți și clari cu privire la ceea ce afișează în meniu!
 
Şi restul preparatelor au costuri destul de ridicate, dar meniul este variat. De la omlete (12 - 14 lei), meniuri pentru copii (15 lei), salate (26 - 28 de lei), paste (30 - 280 de lei), supe (15 - 43 de lei), la fructe de mare (12 - 78 de lei), platouri de pește (93 - 290 de lei), preparate din vită (23 - 68 de lei), din porc (23 - 34 de lei) sau din pui (24 - 30 de lei). Un desert costă 18 lei, un suc, 7 lei, o bere, 8 lei, iar o cafea, tot 7 lei.

Ce spune Registrul Comerțului

Restaurantul Ankora funcționează pe societatea PM Expert Grup SRL din Constanța. Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului în data de 15 iulie 2015, firma a fost înființată în anul 2008 și se ocupă de „restaurante”. Asociați și administratori în societate sunt George Ene și Victor-Daniel Ene, cu câte o cotă de participare la beneficii și pierderi de câte 50%. George Ene mai figurează în Geor Dani SRL și în Sea King SRL.
 
Potrivit Vrajitorul.eu, PM Expert Grup SRL a înregistrat, la finele anului 2013, o cifră de afaceri, un profit și un număr de salariați zero. La sfârșitul lui 2012, situația a fost asemănătoare, fiind înregistrat însă un salariat.

UPDATE, 04.09.2015
 
Pentru o mai bună informare a cititorilor, administratorul societăţii, Victor Daniel Ene a făcut următoarele precizări: „Dacă meniul era citit cu atenţie, oricine şi-ar fi putut da seama că o friptură, cartofi şi salată nu are cum să cântărească doar 100 de grame, cât un telefon mobil. Dar pentru a înlătura orice fel de dubiu, am schimbat meniurile“.


Informații utile
 
Facebook: facebook.com/pages/Restaurant-Ankora-Portul-Tomis
Locuri de parcare: Da
Wi-Fi: Da.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii