Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Regretatul implantolog Chemal Taner ar fi împlinit astăzi 50 de ani

ro

29 May, 2021 00:00 5031 Marime text
  • Dacă nu ar fi fost răpus de COVID în 2020, doctorul Chemal Taner ar fi împlinit astăzi 50 de ani
 
Poreclit internațional „Zigoman”, marele implantolog Chemal Taner s-a născut la Constanța, pe 29 iunie 1971.

Clinica sa stomatologică Implantodent Romania, înființată în anul 2000, a văzut multe premiere în domeniul intervențiilor avansate.
Chemal Taner își făcuse o echipă de mare valoare și, cu ceva timp înainte de tragica sa dispariție, i-a redat o viață normală unei femei de 40 de ani (care nu mai avea nici un dinte și nici o speranță), făcându-i – după o intervenție de 10 ore - implanturi zigomatice speciale, în oasele pomeților.

Era un om pasionat de munca sa, o persoană deschisă, optimistă și generoasă. Avea în proiect deschiderea unei clinici sociale de implantologie, conștient fiind că, de cele mai multe ori, aceste servicii stomatologice sunt inaccesibile financiar pentru românul de rând.

A învățat și a lucrat în străinătate, căpătând o vastă experiență internațională, dar s-a întors de fiecare dată, dârz tătar dobrogean, hotărât să facă treabă, să-i învețe și pe alții și să nu se lase doborât de valurile ce veneau, periodic, să-i destabilizeze „corabia”.

Visul său a fost să creeze, aici în România, un nucleu de implantologie avansată, să demonstreze că se pot face lucruri importante și în țara noastră, unde medicul constănțean s-a ambiționat să rămână, în ciuda propunerilor tentante venite din Europa și America.
La Institutul de implantologie avansată, ținea cursuri private, predând tehnici și proceduri moderne, dorind să dea mai departe pasiunea și credința că poate ajuta oamenii să aibă o viață mai bună.

A ars ca o flacără, parcă știind că se va duce mai curând decât era firesc. A pus multă ambiție și implicare în tot ce a făcut, rămânând un model pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au admirat.
 
Sursa foto: captură Youtube/Libertatea

Citește și:

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari