Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:17 29 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In memoriam Dr. Chemal Taner (29 mai 1971-23 iulie 2020). Câteva date biografice ale medicului care a îndoliat România

ro

25 Jul, 2020 06:35 8547 Marime text
  • Dr. Taner Chemal s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța. A murit la 23 iulie 2020 într-un spital din București.

Niciodată, probabil, nu va fi destul, indiferent cât s-ar vorbi, pentru cei ce dispar, brusc, din viața noastră.
 
Cu atât mai mult atunci când sunt oameni foarte cunoscuți, prin ceea ce fac, în societate.
 
Unul dintre aceștia a fost și dr. Chemal Taner, membru de seamă al comunității tătare din Constanța, o personalitate a lumii medicale din România, a cărui evoluție profesională în domeniul implantologiei l-au făcut celebru și peste hotare.
 
Dr. Taner Chemal s-a născut la data de 29 mai 1971, la Constanța.
 
A absolvit Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie dr. Carol Davila din București, promoția 1991 – 1997.

Începând cu anul 1998 pune bazele clinicii Implantodent Medical, cu activitate în București și Constanța.

Între 2006 și 2008 a urmat un program de masterat în parodontologie la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Gr. T. Popa din Iași, iar între 2011 și 2012 un masterat în implantologie la GIDE – UCLA, Los Angeles.

A urmat doctoratul în implantologie dentară la Facultatea de Stomatologie din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Dr. Carol Davila din București.


A urmat numeroase cursuri de specializare în străinătate: SUA, Israel, Suedia, Corea, Gemania, Franța, Anglia, Portugalia, Italia.

A fost membru al Societății Române de Reabilitare Orală, Societății Române de Implantologie Orală și Biomateriale, Societății de Stomatologie Estetică din România, Academy of Osseointegration, European Association for Osseointegration, International Team for Implantology, International Congressof Oral Implantologists și American Academy of Implant Dentistry.
 
A fost unul dintre cei mai renumiți specialiști în implantologie
 
Allah rahmet eylesĭn!
 
Sursa foto 2: Facebook/Filisan Catalin

Ti-a placut articolul?

Comentarii