Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 18 06 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Putem fi din nou spectatori, în sălile de teatru!

ro

08 May, 2021 00:00 2162 Marime text


În acest weekend, teatrele din Constanța își redeschid scenele pentru spectatorii dornici de reprezentații live, cu artiștii lor preferați.
Astfel, Teatrul de Stat prezintă, în premieră, o comedie muzicală, intitulată „Crima din strada Lourcine“, de Eugène Labiche, în regia lui Vlad Cristache. După avanpremiera de vineri, 7 mai, premiera are loc în seara zilei de sâmbătă 8 mai, iar duminică, de la aceeași oră 19, spectatorii vor fi așteptați la încă o reprezentație cu Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeţ, Ștefan Mihai, Andrei Bibire, secondați de instrumentiștii Elena Gatcin, Marian Ganescu, Cristi Zaval. Scenografia este semnată de Andreea Tecla și Madălina Niculae, iar muzica originală îi aparține lui Tibor Cari.
 
Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a pregătit, la rândul său, un concert de muzică sacră cultă, care va fi prezentat duminică, 9 mai, de la ora 19.00. „Noapte luminată“ va invita melomanii să-i revadă și să-i asculte din nou pe Laura Eftimie, Elena Rotari, Silvia Simionescu, Lucia Mihalache, baritonul Marius Eftimie, tenorul Doru Iftene și violonistul Sebastian Tegzeșiu.
Concertul este susținut de orchestra Teatrului „Oleg Danovski, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, și corul teatrului, sub coordonarea lui Adrian Stanache.
 
Nici copiii nu sunt uitați în acest weekend, căci și micuții spectatori au ocazia revenirii, alături de adulți, în sala Teatrului „Căluțul de mare. Va fi un regal Ion Creangă, cu cele mai cunoscute povești ale sale: Fata babei și fata moșneagului“ (sâmbătă, de la orele 10.00 și 12.00) și „Povestea porcului“ (duminică, de la aceleași ore).
 
Toate instituțiile teatrale au reguli proprii privind accesul în sala de spectacole și respectarea normelor igienico-sanitare și de distanțare socială.
 
Sursa foto: facebook/teatruldestatconstanta

Citește și:

Povești cu păpuși, de urmărit în dimineți de weekend

Un nou spectacol multimedia la Teatrul de Stat Constanța „Cine iubește și lasă...”

 

Comentarii
Cele mai recente postari