Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La galeria „Epicentru” din Constanța, vin astăzi „zei și demoni”

ro

31 Oct, 2020 00:00 2586 Marime text

31 octombrie este ultima zi a calendarului celtic, sãrbãtoare păgână în onoarea morţilor.

În urmă cu 2000 de ani, purta numele de All Hallows Eve, ziua de dinaintea Zilei Tuturor Sfinților, creatã pentru creştinarea păgânilor şi celebrând pe 1 noiembrie toţi sfinţii Bisericii Catolice. Deşi existã multe variante culturale ale tradiţiei, în esenţã există acelaşi fond originar. Rãdãcinile Halloween-ului se regãsesc într-o festivitate celticã pe nume Samhain, care semnifica sfârşitul verii şi trecerea în anotimpul rece.

Luând ca pretext această veche sãrbãtoare profană, la galeria „Epicentru” din Piața Ovidiu, „rezidenții” săi Roxana&Rai, Marius Amir Chiru și Luis Mandache au pus la cale o expoziție interactivă de artă vizuală, unde sunteți așteptați în această seară, de la ora 18:30.

„Gods & Demons” se anunță un eveniment curajos și incitant, în cadrul căruia veți avea ocazia întâlnirii cu creațiile celor 15 artiști români contemporani, care expun pictură, fotografie, creații vestimentare sau instalații.
Expoziția va fi deschisă și duminică, 1 noiembrie, între orele 18:30 și 21:30.
 
Citește și:

#ConstantaEsteBine Brașoveanca Dena Artist prezintă expoziția colectivă "Illusion" la Galeria "Epicentru", din Constanța (galerie foto și video)
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari