Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună Generalul român „a impresionat adânc opinia publică din Italia”

ro

23 Mar, 2020 00:00 2367 Marime text


Răsfoind ziarul Dobrogea Jună, apărut în Constanța între anii 1904-1944, avem ocazia conectării cu evenimentele marcante ale devenirii Dobrogei moderne. 
Informații interesante descoperim și în nr. 61, anul XVIII, din 16 martie 1924, unde, într-un articol intitulat „Vizita Generalului Averescu la Roma”, este evocată ceremonia impresionantă la care a luat parte genialul militar român, aflat într-o vizită oficială în Italia.
 
 
 

„D-l general Averescu a sosit la Roma. Luni a fost primit într’o lungă audiență de M.S.Regele Italiei, apoi de M.S.Regele Italiei, apoi de M.S.Regina Elena și de Papa.
D. general Averescu a avut o lungă întrevedere cu d-nul Mussolini, primul ministru, și cu miniștrii de război, marină și comerț ai Italiei.
Un dejun a fost oferit la legațiunea României din Roma, în onoarea M.S. Reginei Maria.
D. general Averescu a participat la acest dejun.

 

DESCARCĂ GRATUIT REVISTA ÎN FORMAT PDF!  

După ce a vizitat câmpul de aviație, d. general Averescu a făcut un zbor cu aeroplanul dela Roma la Ciampino.
În urmă, fostul comandant al armatei române, întovărășit de personalități civile și militare italiene, a depus o coroană pe mormântul soldatului necunoscut al Italiei.”
Această ceremonie înălțătoare în care eroul dela Mărășești aducea piosul omagiu de recunoștință al armatei române, soldatului necunoscut, care simbolizează eroismul și sacrificiile armatei italiene pentru triumful dreptului și al civilizației, a impresionat adânc opinia publică din Italia.”

 
#citeşte mai departe în Dobrogea Jună, nr. 61, anul XVIII, din 16 martie 1924
#Dobrogea Jună
#Director Constantin N. Sarry

Mai multe numere ale publicației Dobrogea Jună puteţi parcurge accesând Biblioteca Digitală. 
 
Dacă în urmă cu 122 ani pionierul culturii româneşti în Dobrogea, Petru Vulcan, inaugura prima bibliotecă publică la Constanţa, pe 23 noiembrie 2017, printr-o onorantă coincidenţă, cotidianul ZIUA de Constanţa, conştient de rolul său pe tărâmul cultural dobrogean, a inaugurat prima BIBLIOTECĂ DIGITALĂ - Fondul Documentar „Dobrogea de ieri şi de azi“
 
DREPTURI DE AUTOR
 
a) Toate informaţiile publicate pe site de către ZIUA de Constanţa (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind ZIUA de Constanţa sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.
 
b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial în lipsa unui acord scris din partea ZIUA de Constanţa.
 
Sursa foto: captură youtube/arhivă TVR 

Citește și:
 

#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună: Sume „defraudate” în dauna Primăriei Constanța

#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună: „Sfatul Negustoresc” și izbânzile sale

#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună: O analiză a salariilor muncitorilor industriași
 
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: „Incidente” cu pumni, în Parlamentul României
 
#DobrogeaDigitală - revista „Dobrogea Jună“: Trupele Ministerului de Interne, întâmpinate cu focuri de armă. Morți și răniți la Tatarbunar

#DobrogeaDigitală - revista Dobrogea Jună: „Excursie într’o expoziție de pictură”


 


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari