Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală Mesajul transmis de Bogdan Ionuț Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu, de Ziua Dobrogei

ro

25 Nov, 2020 00:00 2542 Marime text
 
Bogdan Ionuț Artagea, directorul Aeroportului Mihail Kogălniceanu din județul Constanța a transmis un mesaj emoționant și puternic de Ziua Dobrogei.
 
Îl redăm mai jos:
 
„Dobrogea este una dintre cele mai vechi verigi ale poporului român, un adevărat mozaic de generații, un muzeu viu prin multitudinea de obiceiuri și tradiții care au luat naștere de-a lungul timpului. În Dobrogea, mai mult decât oriunde, se găsesc suprapuse civilizații străvechi, care au evoluat. Se cunoaște trecutul dureros al românilor.
 
Ne amintim de evoluția zonei în care ne aflăm. Pentru dobrogeni unirea a însemnat conectarea la noile exigențe ale generației, o deschidere spre civilizație.
 
Dintr-o Dobroge aproape pustie, cu sate puține, fără agricultură, în aproape un veac și jumătate românii au făcut o provincie care a evoluat și un oraș prosper. Astăzi, din Constanța, vechiul Tomis, se răspândește în lume cultura românească așa cum odată, poetul Ovidiul răspândea cultura romană.
 
La mulți ani, dobrogeni!”
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari