Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală Camelia Costache, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

ro

21 Nov, 2020 00:00 3149 Marime text

Camelia Costache, directorul executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Constanța a transmis un mesaj cu un puternic impact legat de Ziua Dobrogei, printr-o trecere în revistă a celor mai cunoscute puncte de atracție din regiune.


Redăm mai jos mesajul:

Născută pe meleaguri dobrogene, pot spune că Dobrogea reprezintă un tărâm care surprinde prin locuri, oameni, istorie, cultură, relief și alte multe lcururi pe care numai cei care ajung aici le pot descoperi. De la Monumentul Tropaeum Traiani de la Adamclisi, Cetatea Histria cu ale sale vestigii, nenumăratele rezervații naturale, Cheile Dobrogei, drumul vinului și ale sale crame renumite, marea cu ale sale răsărituri imortalizate zilnic și plajele care ascund comori, lacurile pline de resurse naturale cât și tămăduitoare până la minunata deltă unică în Europa


Multitudinea etnică, excelența în domeniul cultural și sportiv sunt trei din numeroasele valori pe care le întâlnești la dobrogeni. Cât despre compararea acestei zone cu alte colțuri ale lumii, pot spune că nu există termen de comparație, ea fiind unică așa cum este fiecare colț de lume în felul său, fascinantă și primitoare.



Cu ocazia împlinirii a 142 de ani de la revenirea Dobrogei sub administrație românească la data de 14 noiembrie 1878, vreau să urez tuturor dobrogenilor un călduros „La mulți ani”, să fie uniți și să își păstreze deminitatea în fața vremurilor de cumpănă pe care le trăim.

Aș încheia acest mesaj din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța cu un slogan care i se potrivește acestui loc și anume: „Dobroge minunată, pământ binecuvântat de Dumnezeu!”.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari