Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#DobrogeaDigitală - Acces universal la informație „Digitalizarea este un obiectiv cvasipermanent în cadrul programului de guvernare”

ro

27 Jan, 2021 00:00 2339 Marime text
  • Procesul de digitalizare, în instituțiile statului, a fost accelerat și în contextul pandemic, ceea ce a dovedit faptul că ne putem folosi de instrumentele online pentru comunicare, pentru interacțiune, chiar și pentru luarea deciziilor.
 
Reducerea interacțiunii fizice între cetățean și funcționar public nu generează beneficii doar din punct de vedere sanitar. Viteza de comunicare, adresabilitatea largă, eliminarea subiectivismului, trasabilitatea, sunt plusuri asociate digitalizării instituțiilor publice.
 
Bineînțeles, sunt instituții mai avansate din acest punct de vedere, instituții în care întâlnirile față în față pot fi eliminate complet. Sunt și entități care mai au pași de parcurs în acest sens, pentru a se alinia la acest imperativ. 
 
Tocmai de aceea, digitalizarea, ca principiu și mijloc, este un obiectiv cvasipermanent în cadrul programului de guvernare. Este îmbucurător în acest sens că, în cadrul Colegiului Prefectural, majoritatea instituțiilor participante au propus digitalizarea ca primă temă de dezbatere.
 
De asemenea, simțim că și populația generală, oamenii care beneficiază de serviciile instituțiilor publice, apreciază eforturile făcute în materie de digitalizare. Cu toții au înțeles nevoia instrumentelor „smart” și avantajele pe care le oferă.
 
În continuare, vom face demersuri să eliminăm birocrația cât mai mult. Intenția este să devenim din ce în ce mai rapizi, mai eficienți și să nu lăsăm loc pentru erori. Iar aceste atribute pot fi atinse doar cu ajutorul digitalizării.

Așa cum mediul privat a făcut eforturi impresionante, în special în contextul pandemic, și instituțiile publice se aliniază. Va dura ceva până vom atinge un nivel de digitalizare maxim, dar suntem pe drumul cel bun!

Silviu-Iulian COȘA,
Prefectul județului Constanța

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari