Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:05 25 02 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea Digitală „Ziua Marinei la români”, de Marian Moșneagu, de astăzi în Biblioteca digitală ZIUA de Constanța

ro

17 Nov, 2020 00:00 1251 Marime text

 
Cel de-al doilea volum purtând semnătura prolificului comandor Marian Moșneagu, care se alătură de astăzi în rafturile virtuale ale Bibliotecii digitale ZIUA de Constanța este printre primele apărute în urmă cu 18 ani, beneficiind de sprijinul Editurii Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța SA.
 

În Cuvântul înainte, datat 10 august 2002, viceamiralul Corneliu Rudencu (n. 10 august 1947, Constanța), șeful Statului Major al Forțelor Navale Române la acea dată (funcție pe care a îndeplinit-o până în 2004), definea MARINA drept „şcoala cea mare de energie în care se oţelesc sufletele şi în care simţul de disciplină, de solidaritate şi imbold înălţător pentru jertfă se aşează în chip firesc la temelia vieţii”.
 
Ziua Marinei a intrat definitiv în calendarul sărbătorilor naţionale datorită, în primul rând, reputaţiei deosebite câştigate de marinari şi breslele complementare marinăriei.
 
Dedicată exclusiv rememorării pe perioade istorice, pe baza documentelor de arhivă şi a unui bogat material ilustrativ, a semnificaţiei acestei sărbători de suflet a poporului nostru, volumul „Ziua Marinei la români”, în accepția aceluiași viceamiral Corneliu Rudencu, constituie ea însăşi un eveniment cultural în suita manifestărilor de înaltă ţinută organizate ani de-a rândul de Muzeul Marinei Române.
 
În cele 200 de pagini bogat ilustrate cu fotografii valoroase de arhivă, dar și cu documente prețioase ce atestă istoria celei mai importante sărbători de la malul Mării Negre, cititorul are ocazia să descopere tradiții de-acum un secol, prin care se cinstea dăruirea și spiritul de sacrificiu al marinarilor români.
 
Citește și:

#Dobrogea Digitală: „Elita Marinei Regale Române în Rezistența Anticomunistă”, de Marian Moșneagu, de astăzi în Biblioteca digitală ZIUA de Constanța

 
Comentarii
Cele mai recente postari