Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:04 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea Digitala Universitatea „Ovidius” a digitalizat peste 100 de titluri din fondul de carte patrimonial al Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”

ro

28 Jan, 2021 10:31 4444 Marime text


Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a organizat pe 26.01.2021, conferința online Biblioteca Universitară Ioan Popișteanu – arc peste timp. Acces universal la informație prin digitalizare”, un eveniment care aduce în prim-plan importanța informatizării fondului de carte patrimonial în mediul universitar. Manifestarea a fost organizată în parteneriat cu publicația ZIUA de Constanța și cu sprijinul Asociației „Ștefadina” și a marcat finalizarea primei etape de digitalizare a Bibliotecii „Ioan Popișteanu” a Universității, în care au fost restaurate și digitalizate 120 de lucrări din colecția de carte veche și rară a instituției.


La conferință au participat conf.univ.dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC, prof.univ.dr. Mihai Gîrţu, prorector care coordonează activitatea bibliotecii universitare, prof.univ.dr. Liviu Franga - Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București, prof.univ.dr. Florentina Nicolae, directorul Bibliotecii Universitare „Ioan Popișteanu”, lect.univ.dr. Carmen Ciornea, din cadrul Facultății de Teologie, conf.univ.dr. Emanuel Plopeanu, decanul Facultății de Istorie și Științe Politice, conf.univ.dr. Alina Buzatu, decanul Facultății de Litere, Mihai Nicolae, președintele Asociației „Ștefadina”, Claudia Tanislav, managerul publicației ZIUA de Constanța, prof.univ.dr. Cristina Tamaș, de la Facultatea de Litere, și Ana Popișteanu, soția bibliologului Ioan Popișteanu.

În prima parte a evenimentului, moderat de prof.univ.dr. Mihai Gîrţu, participanții au argumentat importanța lucrărilor digitalizate atât pentru comunitatea universitară, cât și pentru publicul larg. Printre cele 120 de referințe informatizate se numără unele opere ale lui Ovidius Publius Naso, cărți religioase vechi, precum și volume dedicate istoriei și tradițiilor din Dobrogea.

În cea de-a doua parte, Claudia Tanislav, managerul publicației ZIUA de Constanța, a decernat, post-mortem, placheta „Meritul Dobrogean”, pentru a-l omagia pe bibliologul Ioan Popișteanu. Distincția a fost înmânată soției acestuia, Ana Popișteanu. La finalul evenimentului, a fost semnat un parteneriat între UOC și cotidianul ZIUA de Constanța, care prevede continuarea demersurilor de digitalizare a lucrărilor din cadrul bibliotecii.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Comentarii








Cele mai recente postari