Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:12 27 09 2023 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Dobrogea Digitală Ana Popișteanu – „Prin această omagiere îi este recunoscută strădania de a îmbogăți cultura și istoria Dobrogei”

ro

27 Jan, 2021 00:00 5977 Marime text

 
Mulțumim organizatorilor și tuturor celor care păstrează amintirea lui Ioan Popișteanu, om cu rădăcini adânci înfipte în pământul dobrogean. Familia lui crede că prin această omagiere îi este recunoscută strădania de a îmbogăți cultura și istoria Dobrogei, dar mai ales contribuția sa la înființarea la dezvoltarea universității, contribuție adusă pe două planuri cum îi plăcea lui să explice. Pe plan personal prin entuziasmul său și printr-o conjunctură favorabilă, în sensul că noul ministru al învățământului era atunci vechiul să prieten din conducerea compartimentului bibliotecii, de care a ascultat cu atenție doleanțele comitetului de inițiativă de  la acea vreme. Și pe plan profesional prin faptul că biblioteca care o făurise și  o conducea de peste 20 ani întrunea cerințele înființării noii universități. Viața lui a fost un continuu efort pentru ca numele Universității „Ovidius” a editurilor Ex Ponto și Ovidius University Press precum și al clubului sportiv Știința a cărei bază a fost pusă tot de el să ocupe un loc de prestigiu în plan național. Mulțumim încă o dată pentru această prețuire care îl așează pe Ioan Popișteanu într-un loc important în istoria Dobrogei. Pentru că astăzi este ziua internațională a soțului iar peste 3 zile ziua lui de naștere aducem și noi familia un pios omagiu celui ce a fost un soț bun și un tată iubitor.
 

Citește și:

#Dobrogea Digitală: Spiritul bibliologului Ioan Popișteanu aduce laolaltă Universitatea „Ovidius” și ZIUA de Constanța, întru salvgardarea patrimoniului dobrogean
 
Urmareste-ne pe Google News

Comentarii
Cele mai recente postari