Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ştiaţi că...? Unul dintre membrii trupei The Beatles s-a născut pe 9 octombrie

ro

09 Oct, 2015 00:00 3274 Marime text
Celebrul artist John Lennon s-a născut la data de 9 octombrie 1940, în Liverpool. Fiul Juliei şi al lui Alfred Lennon, un marinar negustor, a devenit unul dintre fondatorii trupei The Beatles, o formaţie legendară de rock'n'roll, cu un impact cultural asupra anilor '60 şi o influenţă care se simte şi în muzica din prezent.
 

Lennon avea o natură rebelă şi un spirit acerb în compozițiile, desenele, filmele, dar şi în interviurile sale, devenind de asemenea controversat din cauza părerilor sale politice. Lennon s-a remarcat în trupa The Beatles, alături de Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison. În 1975, s-a retras din domeniul muzical pentru a fi aproape de familia sa. Cinci ani mai târziu, a lansat albumul „Double Fantasy”.

Artistul a rămas cunoscut şi pentru moartea sa tragică. În anul 1980, David Chapman a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon, în timp ce acesta se întorcea acasă cu soţia lui, Yoko Ono. Mai devreme în acea seară, Lennon i-a dat un autograf lui Chapman pe albumul „Double Fantasy”. Trupul artistului a fost incinerat la cimitirul Ferncliff, soţia sa risipind cenuşa în parcul central New York. 
 
În 2010, în cadrul unei licitaţii organizate la New York, o foaie cu versurile melodiei „A Day in the Life”, a trupei Beatles, scrisă de mână de John Lennon, a fost vândută pentru suma de 1,2 milioane de dolari, care a depăşit cu mult estimările iniţiale. 


Sursa foto: www.womansday.com
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii