Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:26 20 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poziția în care dormi nu este lipsită de importanță

ro

16 Nov, 2016 00:00 1051 Marime text
Somnul este extrem de important, deoarece corpul se odihnește, iar creierul se reface. Însă ştiaţi că poziția în care dormiţi nu este lipsită de importanță? Potrivit experţilor, dormitul pe spate este cel mai des recomandat, întrucât previne durerile de spate şi de stomac. Pe de altă parte, dormitul pe o parte este ideal pentru persoanele care sforăie. Însă, în acest caz, un dezavantaj ţine de îmbătrânirea pielii, din cauza presării tenului pe pernă. În plus, în timp, dormitul pe o parte va duce la lăsarea sânilor.
 
În cazul în care obişnuiţi să dormiţi pe partea stângă, vă îmbunătăţiţi circulația sângelui și ușuraţi procesul de digestie. De pe urma adoptării acestei poziții pe parcursul nopții va beneficia sistemul limfatic, care va fi drenat mai ușor. Și femeilor însărcinate le este recomandat să se așeze pe partea stângă atunci când merg la culcare pentru a o mai bună circulație a sângelui la nivelul uterului și rinichilor.
 
În altă ordine de idei, somnul în poziție fetală (cu genunchii spre piept) nu este o alegere prea bună, deoarece poate duce la dureri de gât şi la deformarea coloanei.
 
Foto: goodtoknow

Ti-a placut articolul?

Comentarii