Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:49 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce beneficii aduce consumul zilnic de suc de morcovi

ro

25 Dec, 2019 00:00 1126 Marime text
Se știe că morcovul este una dintre cele mai sănătoase legume și că este foarte recomandat de specialiști, potrivit antena3.ro.
 
 Puțini sunt însă cei care știu ce beneficii aduce consumul zilnic de suc de morcovi.
 
Iată câteva dintre acestea:
 
1. Întărește imunitatea
Sucul de morcovi este bogat în vitamine și minerale, care hrănesc într-un mod natural organismul. De asemenea, morcovii conțin fier, zinc și cupru, prevenind apariția inflamațiilor.
 
2. Colesterolul și glicemia
Morcovii nu conțin foarte mulți carbohidrați și nici nu au un nivel glicemic crescut, controlând astfel zahărul din sânge. Antioxidanții prezenți în morcovi pot reduce nivelul de colesterol din organism.
 
3. Curăță ficatul
Un studiu realizat în anul 2016, a demonstrat faptul că un consum regulat de suc de morcovi, este benefic organismului. Fibrele din morcovi ajută de asemenea la absorbția toxinelor din organism.
 
4. O piele luminoasă
Beta-Carotenul este unul dintre antioxidanții ce se găsesc în morcovi și ajută la inhibarea radicalilor liberi și al oxidării grăsimilor. Pe scurt, previne îmbătrânirea pielii și apariția petelor sau inflamațiilor la nivelul ei.
 
5. Întărește oasele
Vitamina K, găsită în cantități destul de mari în morcov, susține fixarea Vitaminei D și a calciului, în organism. De asemenea, acest compus ajută la întărirea sistemului osos.
 
Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii