Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:11 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ceaiul de cruşin şi beneficiile lui pentru organism

ro

30 Jun, 2014 00:00 19549 Marime text
Cruşinul este un arbust care creşte în păduri şi pe malul râurilor şi de la care este folosită coaja, datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, antibacteriene, diuretice şi antitumorale. Cruşinul conţine principii amare, ce contribuie la mărirea secreţiei de bilă şi ajută la eliminarea ei, în timp ce scoarţa de cruşin conţine derivaţi antracenici, taninuri, mucilagii şi flavonoizi.
 
Ceaiul de cruşin are acţiune purgativă, fiind indicat în tratarea constipaţiilor cronice şi, spre deosebire de alte laxative de origine vegetală, poate fi folosit mai mult timp fără a produce dependenţă. Totodată, calmează durerile abdominale şi activează procesul de digestie. Ceaiul de cruşin este recomandat persoanelor care vor să scadă în greutate, datorită proprietăţilor sale laxative.
 
De asemenea, acest ceai favorizează eliminarea viermilor intestinali, contribuie la detoxifierea organismului, curăţă intestinele, previne apariţia hemoroizilor externi, dar şi dezvoltarea celulelor anormale. Ceaiul de cruşin se prepară dintr-o lingură de coajă mărunţită, care se opăreşte cu 250 ml de apă. Se fierbe la foc mic, timp de o jumătate de oră, după care se strecoară şi se bea cald, seara, înainte de culcare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii