Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Beneficiile pe care le au caisele pentru sănătatea ta

ro

11 Apr, 2020 00:00 2732 Marime text

Aceste fructe gustoase sunt și extraordinar de sănătoase, scrie antena3.ro.
 
Nu degeaba se numără printre delicatesele de sezon. Și pentru că sunt destul de mici, o caisă nu are decât 17 calorii.
 
O porție de caise proaspete are 74 de calorii și conține: – 3 g fibre, 2g proteine, 60% din necesarul tău zilnic de vitamina A, 26% din necesarul tău zilnic de vitamina C, 2% din necesarul tău zilnic de Calciu, 3% din necesarul tău zilnic de fier, 7% din necesarul tău zilnic de vitamina E, 6% din necesarul tău zilnic de K si 11% din necesarul tău zilnic de potasiu. Și acestea sunt numai câțiva dintre nutrienții pe care îi conțin caisele.

Iată alte beneficii ale consumului de caise:
 
  • Îmbunătățește acuitatea vizuală -Probabil că știi deja că vitamina A este asociată cu îmbunatățirea vederii, însă mai există și alte vitamine esentiale si minerale care te ajuta sa vezi mai bine. Vitaminele C și E fac parte din această categorie iar în caise se găsesc din plin. Aceste fructe mai furnizează 6% din necesarul tău zilnic de cupru și 2% din necesarul tău zilnic de zinc. Potrivit Harvard Health Letter caisele se află în topul alimentelor care îmbunatățesc acuitatea vizuală.
     
  • Reduce inflamațiile -Includerea alimentelor antiinflamatorii, precum caisele în dieta iți protejează starea generala de sănătate. Inflamația este legată de multe boli cronice precum artritele și de bolile de inima. Caisele sunt bogate în nutrienții numiți catechine, care previn inflamațiile. Catechinele, aceiași compuși ce se găsesc și în ceaiul verde susțin sănătatea musculară ajutând mușchii să se refacă mai repede după un efort intens.
     
  • Îmbunătățește digestia- Caisele sunt surse bogate de fibre atât solubile cât și insolubile. Fibrele combat constipația și ajută la îmbunătățirea florei intestinale prin hrănirea de bacteriile bune de care omul are nevoie pentru a digera alimentele. O singură caisă furnizează un gram de fibre, iar dintr-o porție de fructe vei lua trei grame. Poate că trei grame nu ți se par prea mult însă reprezintă 12% din necesarul tău zilnic.
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii