Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:28 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Glazură de cafea (rețetă interbelică)

ro

12 Mar, 2022 14:27 1432 Marime text
Rețetă interbelică, Sursa foto: GastroArt


 
Se pun într-o cratiță 150 gr. zahăr cu 4 linguri de cafea.
 
După ce s-a topit zahărul, se dă cratița pe foc și se lasă să fiarbă până se leagă, ceva mai puțin ca pentru șerbet.
 
Se lasă apoi să se răcească până poți să-l atingi cu mâna fără să te frigi și freacă cu o vergea de lemn până se deschide la culoare.
 

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.
Credit foto © Dreamstime.com
 
 
Despre GastroArt.ro


Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).


Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.


Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și: Dulceață de gutui (rețetă interbelică)

 Marmeladă de portocale (rețetă interbelică)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii