Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:09 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Tartine picante (Rețetă Interbelică)

ro

28 Jul, 2022 11:37 4792 Marime text
Câte o felie de pâine de persoană. Câte un gălbenuș de persoană. Se toacă carnea, sau șunca, sau salamul, se amestecă cu sare, piper, un vârf de cuțit muștar.

Se unge compoziția gros pe pâine, formând cu lingura o adâncitură la mijloc. În locul acesta se dă drumul unui gălbenuș de ou și se înconjoară cu puțină apă.

Se poate servi crud, iar în acest caz se prăjește puțin pâinea înainte de fi unsă. Sau se poate băga la cuptor pentru câteva minute, până ce gălbenușul începe a se închega. În cazul acesta, se unge suprafața pâinei cu untură.

Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.

Credit foto © Dreamstime.com

Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.

În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.

Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.

Sursă foto-text - GastroArt
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii