Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:51 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

GastroArt Dulceață de gutui (rețetă interbelică)

ro

10 Mar, 2022 08:14 1494 Marime text

Se curăță gutuile și se rad pe răzătoare ca să avem o farfurie plină. Se pun într-un tifon și se ferb cu totul până încep să se moaie. Se scurg în timp ce ferbe zahărul. Gutuile rase nu se țin ne ferte la aer că se negresc.


Se pun să fiarbă 1kgr. zahăr cu 2 pahare de apă. Se spumește și când e aproape legat se pun și gutuile adăugându-se ½ baton de vanilie și după ce a fert punem și zeama dela jumătate lămâie.


Se ține să fiarbă ca să se lege bine.


Se pune în borcane și se leagă.



Dintr-un caiet vechi cu rețete, din perioada interbelică (datare aproximativă), din zona de sud a Ardealului. Îi mulțumim lui Chef Johnny Șusală pentru acest caiet. Am păstrat ortografia originală.



Despre GastroArt.ro

Prima revistă on-line dedicată istoriei gastronomiei și a ospitalității românești (cu articole de istorie gastronomică universală și din domenii conexe). O bază de date digitalizată ce cuprinde sute de rețete din manuscrise vechi – caietele bunicilor (perioada interbelică și din comunism).

Gastroart.ro este un demers privat al jurnalistului Cosmin Dragomir prin care se încearcă acoperirea unei nișe ignorate atât de către instituțiile publice cât și de o mare parte a celor care activează în domeniile de profil. Gastroart.ro își propune să adune laolaltă pasionații și specialiștii din acest domeniu.


În ultimii ani, jurnalistul Cosmin Dragomir s-a specializat în gastronomie și a publicat sute de articole, analize, reportaje și interviuri din acest domeniu.


Istoria gastronomiei și a ospitalității românești a devenit marea lui pasiune.




Sursa foto și text:  GastroArt.ro


Citește și:

GastroArt Ochiuri picante (rețetă interbelică)

Ochiuri la capac cu smântână (rețetă interbelică) 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii