Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:17 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Curatorul de zacuscă“ se vinde ca pâinea caldă! Autorul pregătește un nou tiraj

ro

06 Oct, 2021 12:05 1996 Marime text
  • Autorul celebrei cărți gastronomice „Curatorul de zacuscă“ anunță cu mândrie că se află la al doilea tiraj de cărți. În aproximativ două luni s-au vândut peste 1.500 de exemplare. Cine ar fi crezut că românii sunt atât de „înfometați“ de cunoaștere gastronomică?
Cosmin Dragmonir este numele care semnează acest succes gastronomic redactat. „Curatorul de zacuscă“ conține texte culinare, cuprinde peste 400 de pagini pline de istorie și rețete culese cu greu, de prin popor.

Cartea a fost scoasă la editura GastroArt 2021, editură specializată în gastronomie și conexe gastronomice, înființată de către autorul Cosmin Dragomir, în anul 2018. Până în prezent au fost publicate 10 titluri, dintre care enumerăm: „Curatorul de Zacuscă și alte povestiri culinare românești“, Cosmin Dragomir, 2021, „Connaisseur fara ifose, Tot ce ai vrea să știi despre vin, Și ceva în plus“, Cezar Ioan, 2019, „200 de rețete cercate de bucate, prăjituri și alte trebi gospodărești 1841“, Mihail Kogălniceanu, Costache Negruzzi, 2019, „Rețete interbelice“, Constantin Bacalbașa, 2019, „Carte de rețete 1849“, Maria Maurer, 2019, „Antologie de texte esențiale pentru istoria gastronomiei românești“, Cristina Elena Andrei, 2019, „Bucătăreasa națională 1874“,  J. C. Hintescu, 2019, „Ospătăria lu’ Iancu – Bucate vechi“, Dan Iancu, 2019, „Pâinea, aliment și simbol“, Varvara Buzila, 2018, „Cărticica meseriei de bucătar“  – Cartea de bucate de la Cluj tipărit în 1695, traducere studio și note de József Lukács, 2018, „Bucătăria romană. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet“, 1865, Christ Iónnin, 2017.
 
Volumul „Curatorul de zacuscă“ se bucură de succes, iar Cosmin Dragomir și-a anunțat colegii de la editură să mai pregărească încă un tiraj. De altfel, jurnalistul gastronom ne-a dezvăluit că mai are câteva proiecte pe care abia așteaptă să le prezinte publicului larg.

„Pregătim primul volum din seria Mircea Groza: o carte cu aproape 200 de rețete de ciorbe, supe și năcreli culese din Ardeal. Urmează un volum de călătorii și mâncăruri, o carte de antropologie alimentară și câteva alte reeditări ale unor volume publicate în trecut prin care valorificăm patrimoniul culinar național.“, ne-a mărturist Cosmin Dragomir. 


La finalul discuției, Cosmin Dragomir ne-a spus că printre altele, i-ar prinde bine și un sponsor.
 
Citește și:

Interviu cu autorul celei mai așteptate cărți gastronomice: Cine este Cosmin Dragomir și ce înseamnă „Curatorul de zacuscă“
 
„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Ciorba noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi... Și ciorba s-a fiert!

 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii