Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:21 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Curatorul de Zacuscă“, de Cosmin Dragomir se lansează la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. Autorul a pregătit o surpriză pentru cei prezenți

ro

31 Aug, 2021 12:34 3231 Marime text

 
  • Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează, la Constanța, volumul „Curatorul de zacuscă și alte povestiri culinare românești“. 

Duminică, 5 septembrie, de la ora 17:00, scriitorul Cosmin Dragomir își lansează prima carte de autor la Restaurantul Ana și Ion din Constanța. În afară de discuții și autografe, cei prezenți se vor bucura și de o degustare de vinuri de la Crama Histria.

„Curatorul de zacuscă – texte gastronomice“ este o culegere de articole, studii, editoriale și interviuri publicate în diferite medii, dar și inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordează diferite teme de istorie ale antropologiei culinare românești și beneficiază de o multitudine de ilustrații.

În format mare, coperta cartonată, full color  și consistent (432 de pagini), volumul poate face deliciul oricărui gurmand, gourmet sau pasionat de lectură. Autorul promite o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cât de suprinzătoare este istoria noastră culinară. Cartea se adresează tuturor categoriilor de cititori, nu are pretenții academice, ba chiar din contră, este scrisă și paginată cu gândul de a nu intimida pe nimeni.

Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt – prima revista dedicată cercetării istoriei gastronomiei și a ospitalității românești, coorganizator al Congresului Național de Gastronomie și Vin, coinițiator al legii Ziua Națională a Gastronomie și Vinurilor din România, organizator a zeci de conferințe, dezbateri și evenimente cu tematică – identitate gastronomică națională.
 
Citește și:

„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Despre tot și toate. Gastronomia românească și conexiunile sale
 
„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Organele, noul must have în gastronomie

 „Curatorul de zacuscă“ de Cosmin Dragomir: Secretele zacuștei. Rețete vechi, obiceiuri noi

 „Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir. Etimologie. Tehnică. Prezent.

 „Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Acum le găsești în orice magazin, însă pe vremuri abia auzeai de ele. Totul despre sparanghel, bob și portocale
 
„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Ce mâncăm astăzi? Salată!
 
„Curatorul de zacuscă“, de Cosmin Dragomir: Ciorba noastră cea de toate zilele / Dă-ne-o nouă astăzi... Și ciorba s-a fiert!


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii