Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:50 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vrei să te înscrii la doctorat la Universitatea Ovidius? Iată ce ai de făcut

ro

09 Sep, 2012 20:21 3450 Marime text

Inscrierea la concursul de admitere la studii universitare de doctoratse face in perioada 12-24 septembrie 2012, la sediul Universitatii Ovidius din Constanta, in intervalul orar 10-16, de luni pana vineri, sambata in intervalul orar 10-12.

Admiterea la studiile universitare de doctorat se face pe baza unui concurs organizat de Universitatea Ovidius, prin Institutul de Studii Doctorale, în conformitate cu metodologia cadru privind organizarea admiterii în institutiile de învătământ superior din România, elaborată anual de Ministerul Educatiei, Cercetării, Tineretului si Sportului si cu reglementările proprii ale Universitatii Ovidius din Constanta.

Au dreptul să participe la concursul de admitere la studii universitare de doctorat numai absolventi ai studiilor universitare cu diplomă de master sau echivalentă acesteia. Diploma de absolvire sau de licentă a absolventilor învătământului superior de lungă durată din perioada anterioară aplicării celor trei cicluri Bologna este echivalentă cu diploma de studii universitare de master.

Persoana înmatriculată într-un program de studii universitare de doctorat are, pe tot parcursul studiilor sale universitare de doctorat, calitatea de Student-doctorand, mai putin eventualele perioade de întrerupere acordate conform prevederilor prezentului Regulament.

Cu ocazia înscrierii la un concurs de admitere, candidatul la studiile universitare de doctorat îsi alege un Conducător de doctorat, dintre acei conducători de doctorat ai UOC, care oferă locuri de student-doctorand pentru acel concurs de admitere, si concurează pentru ocuparea unui loc al conducătorului respectiv. În cazul reusitei, acel conducător de doctorat va coordona studiile universitare de doctorat ale candidatului respectiv în cadrul scolii doctorale în care conducătorul de doctorat este titular.

Doctoratul se desfăsoară pe baza unui contract de studii universitare de doctorat încheiat, prin Institutul de Studii Doctorale, între studentul-doctorand, conducătorul său de doctorat si Universitatea Ovidius Constanta, în care se stabilesc drepturile si obligatiile ce revin studentului-doctorand, conducătorului de doctorat si, prin intermediul scolii doctorale, Universitătii Ovidius.

Calitatea de student-doctorand şi cea de conducător de doctorat se exercită în cadrul unei singure Şcoli Doctorale.

Programele de studii universitare de doctorat se organizează numai la forma de învătământ cu frecventa.

Ce documente trebuie să conţină dosarul

- fişa de înscriere tip, în care se va menţiona opţiunea pentru conducătorul ştiinţific, cu avizul acestuia;

- curriculum vitae;

- lista lucrărilor ştiinţifice ale candidatului, daca e cazul;

- atestat de cunoaştere a unei limbi străine, eliberat de către Facultatea de Litere a Universităţii „Ovidius" Constanța cu cel mult doi ani înainte de susţinerea examenului de admitere (cu excepţia candidaţilor care fie au absolvit un program de studii universitare in limbi straine de mare circulatie, fie deţin certificate internaţionale recunoscute)

- copie legalizată de pe certificatul de naştere;

- copie legalizată de pe certificatul de căsătorie / de schimbare a numelui, dacă este cazul;

- copie legalizată de pe diploma de bacalaureat;

- copie legalizată de pe diploma de licenţă şi foaia matricolă/suplimentul la diploma;

- copie legalizata de pe diploma de master sau un act echivalent şi de pe foaia matricolă/ suplimentul la diploma (pentru absolvenţii de master din anul universitar curent, adeverinţa de absolvire şi foaia matricolă/suplimentul la diploma în original);

- alte acte specificate de regulamentul scolii doctorale, unde este cazul;

- chitanţa de achitare a taxei de înscriere.

Concursul de admitere la studii universitare de doctorat in cadrul UOC se desfasoara in perioada25-29 septembrie 2012si constă dintr-o proba-interviu în cadrul căruia se analizează preocupările stiintifice ale candidatului, aptitudinile lui de cercetare si tema de cercetare propusă si cunostintele candidatului in tematica anuntata la sediul scolii doctorale.

În functie de specificul domeniului, pot fi prevăzute în cadrul concursului de admitere si alte probe (chiar eliminatorii), la solicitarea conducătorilor de doctorat titulari si cu acordul consiliului scolii doctorale.

Concursul se sustine în fata unei comisii de admitere constituite din conducătorul de doctorat, care a ofera un locul de student-doctorand pentru admitere, si cel putin alti 2 conducatori de doctorat din cadrul scolii doctorale, care au cel putin functia de conferentiar universitar sau cercetător stiintific gradul II. Presedintele comisiei de admitere este conducătorul de doctorat. Comisiile de admitere sunt propuse de conducatorul de doctorat, avizate de Consiliul scolii doctorale si aprobate de directorul CSUD.

După evaluarea probelor (făcută pe baza criteriilor de evaluare stabilite), comisia de admitere anunta, prin afisare, pe baza criteriilor de selectie stabilite, candidatul care poate ocupa locul de student-doctorand scos la concurs. Acest candidat va putea fi înmatriculat pe locul respectiv numai în urma obtinerii avizului favorabil al consiliului acelei scoli doctorale în care conducătorul de doctorat este titular si dacă scoala doctorală respectivă este autorizată provizoriu sau acreditată.

Candidaţii care au obţinut media de admitere de minimum 8.00 vor fi declaraţi admişi în limita numărului de locuri existente pe fiecare conducător de doctorat, în ordinea descrescătoare a mediei de admitere.

În cazul în care candidaţi cu medii egale nu pot fi declaraţi toţi admişi pe locurile existente, se vor aplica criterii de departajare utilizate la concursurile de admitere la licenţă sau masterat,. În cazuri justificate pot fi propuse şi alte criterii de departajare a candidaţilor recomandate de conducătorii de doctorat și aprobate de către CSUD .

Persoana admisa si inmatriculata la studii universitare de doctorat are calitatea de student-doctorand pe perioada desfasurarii studiilor. Inmatricularea candidaţilor admişi se face, prin Decizie a Directorului CSUD, în maximum 5 zile de la finalizarea concursului de admitere.

Medicii rezidenti se pot inscrie in perioada rezidentiatului intr-un program de doctorat si de a avea simultan statutul de asistent de cercetare sau asistent universitar pe perioada determinata, fiind retribuiti pentru ambele activitati, conform legii.

După finalizarea procedurii de admitere şi semnarea contractului de studii universitare de doctorat, persoana admisă are calitatea de student-doctorand pe perioada desfăşurării programului de doctorat. Studenţii-doctoranzi sunt încadraţi ca asistenţi de cercetare sau asistenţi universitari, pe perioadă determinată.

Eventualele problemele legate de examenul de admitere care nu pot fi mediate în cadrul Școlilor doctorale sunt înaintate către CSUD.

În cazul în care rămân neocupate locuri obţinute prin competiţia de granturi, conducerea CSUD poate decide organizarea unei noi admiteri.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii