Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:50 17 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdictul comisiei de experţi Petre Tobă și Florentin Pandele au plagiat în lucrările de doctorat

ro

07 Oct, 2016 16:20 1137 Marime text
Comisia specială de experți a constatat că primarul din Voluntari, Florentin Pandele, și fostul ministru Petre Tobă au plagiat în lucrările de doctorat.
 

"Comisia de experți care a analizat sesizările referitoarea la lucrările lui Florin Pandele și Petre Tobă a înaintat un raport Consiliului General al CNATDCU, un raport de analiză. Comisia de experți concluzionează că în cazul celor două lucrări este vorba de plagiat, solicitând retragerea titlului de doctor", a declarat astăzi purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei, potrivit Agerpres.

 
Potrivit acesteia, Consiliul General al CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experți, termenul limită fiind 11 octombrie.
 

"În acest moment, Consiliul General al CNATDCU votează electronic raportul Comisiei de experți. Termenul limită pentru exprimarea votului este 11 octombrie, ora 24:00", a spus Amarandei.

 
Pe 7 septembrie, Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins rapoartele de analiză ale comisiilor de specialitate în cazul lucrărilor de doctorat ale fostului ministru de Interne Petre Tobă și primarului orașului Voluntari, Florentin Pandele.
 
De asemenea, Consiliul General a decis ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie de specialitate. ''Pentru ca lucrurile să fie clare, Consiliul General a votat ca președintele CNATDCU să numească o nouă comisie formată din personalități din exteriorul Consiliului General, care să dea verdict final", declara, la acea dată, vicepreședintele CNATDCU, Marius Andruh.
 
Inițial, comisia de specialitate din cadrul CNATDCU decisese că în cazul celor două lucrări de doctorat nu este vorba de plagiat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii