Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:06 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, acuzat de plagiat. Ce spun reprezentanţii Universităţii din Bucureşti

ro

27 Sep, 2022 15:57 1326 Marime text
Ministrul Educației, sorin Cîmpeanu. Foto: Facebook/GuvernReprezentanţii Universităţii din Bucureşti (UB) consideră necesară o analiză "serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură", cu privire la acuzaţiile de plagiat la adresa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, care să fie realizată de instituţiile abilitate din cadrul universităţii implicate şi de instituţiile responsabile ale statului, informează Agerpres.ro

"În privinţa acuzaţiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, considerăm necesară o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură, analiză care să fie realizată de îndată de către instituţiile abilitate din cadrul universităţii implicate şi de instituţiile responsabile ale statului", se arată într-un comunicat de presă al UB.


Universitatea din Bucureşti condamnă orice acţiune care încalcă etica şi integritatea academică.

"Prin misiunea sa asumată, universitatea are un rol fundamental în societate. Universitatea este spaţiul în care sunt formate elitele unei societăţi, sunt promovate şi protejate principiile care trebuie să guverneze orice societate democratică în care meritocraţia, onestitatea şi respectul pentru valorile autentice sunt pilonii dezvoltării sale. Universitatea trebuie să apere aceste redute atât în interiorul său, cât şi în exteriorul comunităţii academice, asumându-şi astfel rolul fundamental pe care îl are în evoluţia noastră, ca naţiune", se mai arată în comunicat.


Potrivit UB, educaţia are nevoie de valori puternice şi de "un etos" care să ghideze noile generaţii în formarea lor ca buni cetăţeni, profesionişti desăvârşiţi şi implicaţi în societate.

Jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat, luni, pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că ar fi plagiat un curs universitar şi şi-a fi "însuşit fraudulos şi paternitatea" mai multor capitole semnate anterior de alţi autori.

Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii