Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse Unde ascundea Darius Vâlcov şpăgile

ro

26 Mar, 2015 21:31 1835 Marime text
Noi date în dosarul fostului ministru de Finanțe Darius Vâlcov, plasat joi seară în arest la domiciliu pentru fapte de corupție.
 
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au descoperit, în urma unor percheziții efectuate joi în București și județul Olt, peste 90 de tablouri care i-ar aparține lui Vâlcov, potrivit informațiilor prezentate în exclusivitate în cadrul emisiunii ”Actualitatea românească” de pe B1 TV.
 
Astfel, procurorii anticorupție au găsit 94 de tablouri celebre care i-ar aparține fostului ministru și care ar fi fost ascunse la rude și la prieteni. Potrivit informațiilor citate, picturile ar fi fost ascunse în pereți, anchetatorii fiind nevoiți să spargă sau să decupeze pereții locuințelor percheziționate. Cele 94 de tablouri ar fi fost găsite la patru adrese.
 
Trei dintre tablouri ar fi semnate de Pablo Picasso. De asemenea, alte tablouri sunt semnate de nume ca Renoir, Tonitza și Grigorescu.
 
Operele de artă ar fi fost achiziționate prin intermediari și aduse peste graniță în mașini. La ora transmiterii acestei știri nu se cunoaște adevărata valoare a acestor tablouri.
 
De asemenea, anchetatorii ar fi găsit și alte sume de bani pe care Darius Vâlcov le-ar fi depozitat la rude și prieteni.
 
Sursa: b1.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii