Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Temperaturile nu mai scad sub zero grade în weekend. Vezi prognoza pe trei zile

ro

06 Jan, 2011 12:55 873 Marime text

Joi după gerul de dimineaţă, care confirmă sintagma "gerul bobotezei", vremea se încălzeşte uşor, mai ales la deal şi la munte. Maximele zilei pornesc de la valori de minus 7- minus 5 grade în zonele cu ceaţă, şi ajung până la 4-5 grade cu plus în Dealurile de Vest şi pe litoral.

Vineri în regiunile de dincolo de Carpaţi norii se înmulţesc şi după-amiază apar precipitaţiile sub formă de ploaie şi lapoviţă. La început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi pe suprafeţe restrânse şi în Transilvania. În aceste regiuni, în condiţiile în care încă este prezentă zăpada şi solul este îngheţat, creşte pericolul apariţiei poleiului.

Şi în restul zonelor soarele este scump la vedere, mai ales la câmpie, unde la ordinea zilei ramâne ceaţa. Temperatura aerului continuă să crească uşor, valorile maxime vor fi cuprinse între minus 5 şi plus 5 grade.

În Capitală nu sperăm încă la încălzirea vremii. Norii stratiformi şi ceaţa din prima parte a zilei sunt la datorie şi nu lasă mercurul din termometre să urce decât până la minus 5- minus 4 grade.

Sâmbătă meteorologii aduc veşti mai bune. Încălzirea continuă şi vorbim de valori termice diurne uşor peste normele climatologice ale perioadei, între minus 2 şi 8 grade. Va fi chiar mai cald, până la 9- 10 grade în Dealurile de Vest. Temporar norii acoperă cerul şi pe arii restrânse aduc ploi slabe în regiunile vestice, centrale şi nordice. Ceaţa se mai semnalează local în zonele joase de relief.

Şi în Capitală se încălzeste uşor sâmbătă, dar nu scăpăm de ceaţă. Mercurul din termometre mai câştigă câteva grade, şi ajunge spre minus 2, poate 0 grade.

Sursa: http://www.realitatea.net/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii