Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:30 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tehnologia Wi-Fi poate fi înlocuită de cea Li-Fi

ro

07 Feb, 2016 10:24 980 Marime text
 
Tehnologia Wi-Fi a fost deja depăşită, după ce cercetătorii au decoperit o variantă de transmitere a semnalului de internet revoluționară.
 
Astfel, cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh au dezvoltat o tehnologie care va face transferul de date de peste 100 de ori mai rapid decât în prezent. Astfel că site-urile, clipurile video şi transmisiile live se vor încărca instant, scrie româniatv.net care citează GadgetReport.ro.
  
Noua inovaţie se numește Li-Fi și va transmite semnalul de internet prin intermediul unor fascicole de lumină. Dezvoltată încă din 2011 de cercetătorii de la Universitatea din Edinburgh, tehnologia transmite datele prin intermediul unor lumini LED.
 
În urma testelor făcute în diverse medii, specialiştii au reuşit să transmită date la viteze de pana la 96 Mbit/s in interiorul cladirilor. Expertii au reusit sa testeze si o rata de transfer de peste 1,6 Gbp/s, de peste 100 de ori mai rapidă decât clasicul Wi-Fi. Asta înseamnă că site-urile, clipurile video şi transmisiile live se vor încărca instant, fără niciun fel de întreruperi, conform aceleiași surse.
 
 
 
Sursa foto: fossbytes.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii