Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bani europeni pentru echipamente de internet. Primăria Constanţa caută un partener în proiectul WiFi4EU

ro

09 Mar, 2019 00:00 1747 Marime text
Primăria Constanţa consultă piaţa în vederea achiziţiei de echipamente şi de instalare a lor pentru acţiunea „WiFi4EU - Promovarea conectivităţii la internet în comunităţile locale“.
 
În vederea asigurării furnizării serviciului de internet printr-o reţea WiFi, Primăria Municipiului Constanţa intenţionează să achiziţioneze echipamentele necesare, precum şi serviciul de instalare a acestora prin selectarea unei societăţi contractante înregistrată pe portalul WiFi4EU.
 
Astfel, se vor stabili 10 puncte de acces exterioare, în zona Faleză Cazino Constanţa, care vor fi instalate în zone unde este asigurat accesul permanent la o sursă de curent electric (pe stâlpi de iluminat public, pe cabinele destinate agenţilor de securitate). 
Fiecare punct de acces trebuie să îndeplinească următoarele caracteristici: să fie compatibil cu utilizarea simultană în bandă duală (2,4 şi 5 Ghz);
să aibă un ciclu de sprijin de peste 5 ani; să aibă un timp mediu de funcţionare între defecţiuni de cel puţin 5 ani; să aibă un punct de gestionare unic specific şi centralizat cel puţin pentru toate pa-urile fiecărei reţele WiFi4EU; să fie compatibil cu IEEE802.1x; să fie compatibil cu IEEE802.11ac Wave I; să fie compatibil cu IEEE802.11r; să fie compatibil cu IEEE802.11k; să fie compatibil cu IEEE802.11v; să fie capabil să gestioneze simultan cel puţin 50 de utilizatori, fără degradarea performanţelor; să aibă o capacitate MIMO de cel puţin 2x2; să fie conform cu Hotspot 2.0 (programul de certificare al Passpoint Wi-Fi Alliance).
 
Consultarea va avea loc pe 14.03.2019. Orice societate înregistrată pe portalul WiFi4EU poate să transmită oferte de preţ pe e-mailul informatizare@primaria-constanta.ro.
 
Vă reamintim că, în luna decembrie 2018, Comisia Europeană a anunţat localităţile care au fost selectate pentru a beneficia de vouchere cu care să dezvolte proiecte pentru asigurarea de acces liber la Wi-Fi în spaţii publice. Municipiul Constanţa a fost şi el selectat alături de alte 2.800 de alte localităţi.
 
Primarul Decebal Făgădău a vorbit tot atunci despre voucherul WiFi4EU. Edilul-şef susţine că banii europeni vor fi utilizaţi pentru asigurarea accesului la Internet în sistem Wi-Fi pentru un proiect care va viza o zonă din municipiu. Dacă proiectul se va încadra fix în 15.000 de euro, nu va mai fi nevoie de cofinanţare din partea municipalităţii. „Avem în proiect introducerea accesului la internet în mai multe zone din oraş. În primul rând, avem zona Parcului Tăbăcărie, avem zonele limitrofe universităţilor, o mulţime de zone sunt pretabile pentru a fi asigurat accesul la internet, inclusiv autobuzele”, spune primarul. 
 
 
Citeşte şi:
 
Unde ar putea utiliza Primăria Constanţa voucherul de 15.000 de euro pentru wi-fi în spaţii publice
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii