Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Surse “Antenele” plătesc o chirie modică pentru spaţiul unde se filmează “Sinteza Zilei”

ro

28 Aug, 2014 17:42 1811 Marime text
Cinematograful "Excelsior", spaţiul unde se filmează Acces Direct şi Sinteza Zilei, ar fi fost închiriat Antenelor de către o companie de stat pentru o sumă lunară echivalentă cu 30 de secunde de publicitate, scrie capital.ro.
 
Jurnalistul de investigaţii Stelian Negrea a prezentat pe blogul său informaţii dintr-un document din care reiese că Antenele au plătit, timp de 8 ani, unei companii de stat falimentare, o chirie lunară pentru cinematograful "Excelsior", unde sunt filmate "Acces Direct" şi "Sinteza zilei", ce echivalează cu 30 de secunde de publicitate. Reporter Virtual notează că în afacere este implicat direct Mihai Gâdea, realizator al emisiunii "Sinteza zilei" şi director al Antenei 3.
 
Potrivit unui contract de închiriere atribuit fără licitaţie, compania de stat care administrează teatrul "Excelsior" a oferit spre închiriere, la sume foarte mici, platourile unde sunt realizate emisiunile "Sinteza zilei" (Antena 3) şi "Acces Direct" (Antena 1), arată hotnews.ro, preluat de capital.ro.
 
Contractul a fost făcut pe opt ani, iar Regia Autonomă a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "Româniafilm" - Filiala de Exploatare a Filmelor Bucureşti (RADEF) a oferit "Antenelor" teatrul de stat respectiv pentru suma de 650 de dolari pe lună, echivalentul a mai putin de un minut de publicitate în timpul emisiunii lui Gâdea sau, după cum notează Reporter Virtual a chiriei pentru un apartament în centrul Capitalei.
 
Contractul a fost semnat din partea RADEF de directorul Ion Moraru, iar din partea Antena 1 SA de către Sabin Cutaş, fost senator al Partidului Conservator în perioada 2004-2008 şi fost eurodeputat din partea Aliantei PSD+PC în perioada 2009-2014, fiind reales pentru un nou mandat la ultimele alegeri europarlamentare, precizează Stelian Negrea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii