Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:04 15 05 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proprietara Cramei Macin rămâne fără două autoturisme! Sunt scoase la licitație (DOCUMENT)

ro

15 May, 2025 18:31 203 Marime text
foto: Pexels Lichidatorul judiciar Continvest Insolvența SPRL, desemnat în procedura de insolvență a societății Alcovin SRL, anunță organizarea unei licitații publice cu strigare pentru valorificarea a două autoturisme aflate în patrimoniul firmei.
 

Firma deține Crama Măcin, furnizor al Casei Regale a României.
 
Potrivit anunțului publicat pe 14 mai 2025, sunt disponibile următoarele vehicule: Opel Astra (TL-25-WIN), an fabricație 2007, motorizare pe benzină de 1.598 cm³, 77 kW, cu un rulaj de 540.000 km – preț de pornire: 2.000 lei (fără TVA) și Opel Astra (TL-75-WIN), an fabricație 2017 (model 2016), benzină, cilindree 1.399 cm³, 110 kW, rulaj de 210.000 km – preț de pornire: 28.300 lei (fără TVA).

Lichidațiile se vor organiza săptămânal, până la valorificarea activelor, la sediul lichidatorului din Constanța, str. Mihai Viteazu nr. 69-69A, etaj 2, biroul 4.

Caietul de sarcini poate fi achiziționat de la sediu. Participarea este condiționată de plata unei garanții de 10% din prețul de pornire, achitată cu cel puțin două zile înainte de data licitației.

 
Despre Alcovin SRL

 
Conform termene.ro, firma are sediul social în Măcin, județul Tulcea, are ca obiect de activitate „fabricarea vinurilor din struguri” și funcționează din anul 2002.

 
Alcovin SRL se află în insolvență din anul 2023 și este proprietara celebrei Crame Măcin, furnizor al Casei Regale a României. Mai multe detalii legate de povestea insolvenței Alcovin SRL puteți afla AICI 
 
Cifra de afaceri Alcovin SRL a fost de 4.932.421 lei în anul 2023, cu o pierdere de 4.240.286 lei.

Comparativ cu anul anterior, compania a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri cu 28,25%.

Alcovin SRL a raportat un număr de 53 angajați în anul 2023.
 

În perioada 2021–2023, compania a înregistrat o creștere constantă a datoriilor, acestea ajungând de la 25,55 milioane lei în 2021 la 28,64 milioane lei în 2023.

Asociații sunt Lukomski Sergey din Belarus, Lukomski Ihar din Belarus, Cozma Serghei și Pavel Valentin.
 
Administratorul este Lukomski Ihar.

Lukomski Sergei este asociat cu 50% în Solekofotex SRL din Tulcea.

Lukomski Ihar este implicat în conducerea a două firme din Măcin, Tulcea: Solekofotex SRL (25%) și Vinuri De Măcin SRL (67%).
 
În Tulcea, Cozma Serghei este asociat și administrator în mai multe firme din Măcin și Carcaliu, printre care Influence Pet SRL (radiată), Solekofotex SRL, Vinuri De Macin SRL și Spicoza SRL.

În capitală, acesta controla în totalitate compania Ava Distribution SRL (radiată), în care a figurat ca asociat unic și administrator. De asemenea, are o cotă minoritară de 18,75% în Bioil Grup SRL din Brăila, firmă la care nu deține și funcție de conducere. În Vinuri De Macin SRL, Cozma Serghei este asociat și administrator, contribuind activ la conducerea societății alături de Lukomski Ihar. În Spicoza SRL – cu sediul în Carcaliu, județul Tulcea – Cozma Serghei este asociat unic și administrează compania în totalitate.

Alcovin SRL nu are contracte publice încheiate.
 
Facem precizarea că pe SC Alcovin SRL funcționează Crama Măcin, furnizor al Casei Regale a României.
 
Potrivit vinuridemacin.ro „Crama Măcin, inființată din 2002, este membră a Asociaţiei Profesionale Vitivinicole Colinele Dobrogei (membră a ONIV) şi încă de la înfiinţare are implementat sistemul de management al siguranţei alimentare bazat pe principiile HACCP“.
 
„Deţinem aproximativ 300 ha de viţă de vie, jumătate din suprafaţă fiind poziţionată în zona Cerna, în arealul situat între „Parcul Naţional Munţii Măcinului“ şi „Rezervaţia Silvică Dealul Chervant”, cealaltă jumătate situându-se pe dealul Carcaliu, într-o zonă protejată aflată in reţeaua Europeană – situl „Natura 2000”. Soiurile cultivate sunt Aligoté, Fetească Regală, Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românească, Riesling Italian, Chardonnay,Voignier, Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot, Shiraz, Fetească Neagră“.
 
De asemenea, tot potrivit sursei, Crama Măcin a devenit pentru prima dată furnizor al Casei Regale a României în octombrie 2011 cu Vinurile de Măcin.
 
„Onoarea care ni s-a făcut ne-a obligat să mergem pe linia îmbunătățirii continue a calității produselor noastre. Am constatat cu satisfacție, de la oaspeții care au călcat pragul firmei noastre, de câtă admirație se bucură Familia Regală a României, dar și al străinilor, care au aflat cu prilejul vizitelor, informații privind istoria regalității în România. Vizita din anul 2009, a Familiei Regale a României, prin reprezentanții ei, A.S.R. Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu al României, făcută firmei noastre, a însemnat o mândrie pentru noi și angajații firmei, un imbold de a realiza produse de calitatea, care să fie apreciate și pe piața internă, dar și externă. În data de 30 noiembrie 2014, Crama Măcin, a primit reconfirmarea de Furnizor al Casei Regale a României“, potrivit vinuridemacin.ro
 
 
 
 
 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.





În Secțiunea Document poate fi consultat anunțul integral.



Citește și:

Alcovin SRL, proprietara Cramei Măcin, proces câștigat cu Autoritatea Vamală Română și Fiscul din Tulcea. Recurs la Curtea de Apel



 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii