Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:40 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Seniorii cu pensii de peste 1.000 de lei ar putea beneficia şi ei de gratuitate pe RATC

ro

24 Sep, 2016 13:40 1536 Marime text
Veste bună pentru pensionarii din Constanţa. Municipalitatea are în plan majorarea pragului de pensie până la care se primesc abonamente gratuite pentru transportul public în comun.

Proiectul apare pe ordinea de zi a următoarei şedinţe de Consiliul Local Municipal. În acest context, primarul Constanţei propune modificarea unei hotărâri din 2008 pentru a putea extinde categoria de beneficiari ai gratuităţii pentru transportul în comun.

În prezent, gratuitea pe RATC se acordă oricărui pensionar cu venituri de până în 1.000 de lei, dar şi vârstnicilor de peste 80 de ani, indiferent de valoarea pensiei pe care o încasează lunar.

Proiectul va fi supus la vot vineri, 30 septembrie. Iar limita actuală de venit pentru a beneficia de transport gratuit ar putea fi urcată până la 1.250 de lei, începând chiar de la 1 octombrie 2016.

De beneficiul gratuităţii la RATC se pot bucura şi persoanele cu vârsta peste 60 de ani care demonstrează că nu realizează venituri. În acest sens este necesară o adeverinţă de la ANAF. Pentru pensionari, este suficient cuponul de pensie pentru a putea obţine abonamentul subvenţionat.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii