Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:54 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pregătește reluarea activității de radioterapie în Spitalul Județean Constanța. Precizări importante

ro

30 Jan, 2018 19:42 2175 Marime text

Pregătirile pentru reluarea activității de radioterapie intră în linie dreaptă. Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța a primit din partea Comisiei Naționale pentru Controlul Activităților Nucleare autorizarea necesară pentru dezafectarea sursei vechi de cobalt.

Procesul de dezafectare se va desfășura în cele mai bune condiții de siguranță. Astfel, pentru stabilirea ultimelor detalii, în perioada imediat următoare, la SCJU va veni o echipă de specialiști de la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești. După dezafectarea șsi scoaterea echipamentului vechi, zona va putea fi pregatită pentru amplasarea acceleratorului linear de particule, potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Județean, Crina Kibedi.      

Contractul pentru achiziționarea unui aparat performant de radioterapie a fost semnat în luna noiembrie, în cadrul unei ceremonii care s-a desfășurat la sediul Guvernului. Echipamentele urmează să fie furnizate de către compania Elekta Limited UK. Noul accelerator va acoperi aproximativ 75% din schemele teraputice necesare radioterapiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii