Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare de la soţia patronului Aldis Moartea milionarului Naghi, povestită de singurul martor ocular

ro

25 Aug, 2011 08:59 1614 Marime text

Soţia omului de afaceri George Naghi a declarat, într-o scrisoare deschisă, că accidentul a avutloc deoarece soţul său s-a aplecat să îi arate locul de pe şalupă unde trebuia să îşi "proptească" picioarele, iar astfel, din neatenţie, a mişcat volanul şi barca a intrat în mal.

Alina Naghi, soţia lui George Naghi, internată la un spital din Viena, a trimis o scrisoare deschisă în care oferă detalii despre împrejurările în care a avutlocaccidentul nautic de pe Braţul Borcea.

"Este de datoria mea să lămuresc, public, pe toată lumea, în legătură cu împrejurările în care s-a întâmplat nenorocirea: ne aflam în barcă, pe Borcea. Plecasem de lacasade pe Dunăre şi pentru că eu stăteam foarte încordată în barcă şi mă ţineam cu braţul de marginea şalupei, George m-a îndemnat să mă relaxez şi să îmi proptesc picioarele în locul special, din faţa scaunului. Pentru că eu nu înţelegeam unde era acelloc, s-a aplecat pentru a-mi arăta.Ultima secvenţă pe care mi-o amintesc este a bătăii sale din picior, prin care îmi arăta cum să îmi pun piciorul în acel piedestal. A fost o clipă de neatenţie, a mişcat, fără să îşi dea seama volanul şi barca s-a dus, cu toată viteza, în mal! Iar de acolo nu mai vreau să-mi amintesc nimic", se arată în scrisoare.

De asemenea, ea a precizat că se simtemaibine, însă va trebui să mai stea internată în spitalul din Viena.

"Despre starea mea, se pare că a trecut ce a fost mai greu. Am respirat, multă vreme, numai cu ajutorul aparatelor, dar acum respir aproape normal, chiar dacă durerile le resimt, în continuare. Am probleme cu piciorul, nu mă pot deplasa decât în cadru şi, probabil, voi fi operată. Deci mai stau în spitalul din Viena", mai precizează sursa citată.

Alina Naghi face precizări în scrisoare şi despre fiul omului de afaceri, Teodor Naghi, spunând că acesta "este un copil bun, cuminte".

"Nu vreau să trec şi peste subiectul îndelung vehiculat, legat de Teodor (Doru), băiatul lui George Naghi. Unul dintre cei doi copii ai săi, Gina fiind înfiată de foarte mulţi ani. Nu sunt niciun fel de probleme, în primul rând pentru că Doru este un copil bun, cuminte, eu implicându-mă în asigurarea unui drum cât mai bun al său în viaţă. M-am ocupat şi mă îngrijesc de tot ceea ce a însemnat evoluţia lui în viaţă", se mai arată în scrisoare.

Totodată,Alina Naghi a transmis un mesaj angajaţilor firmei Aldis, asigurându-i că societatea "va funcţiona cel puţin la fel de bine că şi până acum", iar locurile de muncă "sunt în siguranţă".

Ea a mulţumit tuturor celor care l-au cunoscut pe George Naghi, presei, autorităţilor locale şi centrale, precum şi celor care au transmis mesaje de condoleanţe.

Scrisoarea i-a fost încredinţată profesorului Sorin Danciu, directorul Direcţiei de Cultură Călăraşi şi editorialist la "Jurnalul de Călăraşi", cu rugămintea de a fi făcută publică.

Patronul producătorului de mezeluri Aldis, George Naghi, în vârstă de 59 de ani, a decedat, în 7 august, iar soţia sa a fost rănită grav în urma unui accident nautic care a avut loc pe Braţul Borcea al Dunării.

Imediat după accident, Alina Naghi (54 de ani) a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, iar de aici medicii au decis să o transfere la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Femeia a fost dusă apoi la clinica AKH din Viena, la solicitarea familiei, şi de aici la la secţia de chirurgie a Privatklinik Dobling.

Sursa: http://www.mediafax.ro/

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii