Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:04 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

România primeşte mâine prima tranşă de refugiaţi!

ro

02 Mar, 2016 23:00 895 Marime text
O primă tranşă de 11 refugiaţi din cota obligatorie, agreată la finalul anului trecut de liderii europeni, ajunge mâine, la Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil din Galaţi. Naţionalităţile celor care sosesc mâine nu au fost dezvăluite de autorităţi.
 
La Galaţi se află unul dintre cele şase centre regionale care vor gestiona cei peste 6.200 de refugiaţi care i-au fost alocaţi României prin cotele obligatorii de redistribuire adoptate la finalul lui 2015. Refugiaţii alocaţi României vor fi selectaţi dintre cei aflaţi deja pe teritoriul UE, mai exact în Grecia şi Italia, şi vor veni pe parcursul a doi ani.
 
Informaţia a fost furnizată de surse din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) sub anonimat, pentru adevarul.ro.
 
Practic, sistemul cotelor obligă autorităţile române să transmită solicitări pentru relocare către instituţiile din Grecia şi din Italia. Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne a realizat planificarea până la finalul anului 2017.
 
Primele tranşe de refugiaţi care vor ajunge în România în următoarele luni însumează 315 persoane, 190 din Italia şi 125 din Grecia, a declarat recent Eleodor Pîrvu, şef de serviciu în cadrul IGI. Deocamdată, autorităţile române nu au dat detalii despre ţările de origine ale refugiaţilor care vor fi cazaţi în cele şase centre regionale.
 

Sursa foto: romaniatv.net

Ti-a placut articolul?

Comentarii